ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Mednarodne igre šolarjev v Avstriji - Innsbruck 2016

NOVICA 20.01.2016



V Avstriji, v mestu Innsbruck, so od 11. – 16. 1. 2016 potekale 7. zimske mednarodne igre šolarjev. Iger se je udeležilo 800 mladih športnikov, iz 54 mest in 22 držav, starih od 12 – 15 let. Mednarodnih zimskih iger šolarjev se je ekipa športnikov iz Mestne občine Velenje udeležila prvič.
Na igrah so sodelovali športniki iz Smučarskega kluba Velenje: Neža Apšner, Jakob Jurjovec, Lan Marcel Koželjnik, Eva Rauter, Aljaž Rebolj ter trener David de Costa (tekmovali so v veleslalomu, ekipnem paralelnem slalomu in ski crossu) in Smučarsko skakalnega kluba Velenje: Jan Bombek, Jerneja Brecl, Tiara Kaligaro in Lan Vrčkovnik ter trener Rolando Kaligaro (tekmovali so v teku na smučeh posamično in v ekipnih mešanih štafetah).
Največji uspeh smo dosegli v ski crossu, kjer je mešana ekipa štirih držav z Jakobom Jurjovcem, članom Smučarskega kluba Velenje, prismučala zlato medaljo.
Ekipa Neže Apšner se je po kvalifikacijah uvrstila na 4. mesto, v finalu pa so zasedli odlično 8. mesto. Tudi Eva Rauter je odlično odsmučala v kvalifikacijah, kjer je njena ekipa zasedla 6. mesto. V finalni vožnji pa so na koncu »pristali« na 9. mestu izmed 42 ekip. Na štartu smo imeli še Lana Koželjnika, ki pa je žal zaradi padca izpadel že v prvem krogu. Njegova ekipa je štela samo tri člane, zato je bilo težje priti do finala.
V veleslalomu se je Lan Koželjnik prebil do 45. mesta med 88 tekmovalci, kar je zelo dobra uvrstitev. Ostala dva člana ekipe sta žal izpadla. Eva in Neža sta dosegli solidno 51. oz. 57. mesto med 75 tekmovalkami.
V paralelnem slalomu se je iz kvalifikacij v nadaljnje tekmovanje uvrstil samo Lan Koželjnik, kjer pa so kljub rezultatu 2:2 (štejejo se točke kdo prvi pride skozi cilj) imeli v nasprotni ekipi boljši čas, zato je Lanova ekipa izpadla.
Zelo dobri so bili tudi nordijci, ki so tekmovali v sprintu v prosti tehniki. Odličen je bil Jan Bombek, ki je zmagal v malem finalu in osvojil skupno 7. mesto, Lan Vrčkovnik je izpadel v četrtfinalu in osvojil 20.- 25. mesto. Pri deklicah je Jerneja Brecl izpadla v četrtfinalu in osvojila 20.- 25. mesto, Tiara Kaligaro pa je obstala v kvalifikacijah in osvojila 37. mesto.
V teku mešanih štafet (2 deklici + 2 dečka, ki so bili naključno izžrebani - vsi tekmovalci v ekipi so bili iz različnih krajev in držav) so naši tekmovalci imeli nekaj smole pri žrebu in osvojili 14.,15.,in 16. mesto.
Glede na to, da smo bili prvič na zimskih igrah šolarjev smo lahko zelo ponosni, da smo osvojili medaljo in to celo zlato. Veselimo se naslednjih iger, katerih lokacija še ni znana. Upamo, da bomo zopet imeli priložnost zastopati barve Velenja in braniti naslov v ski crossu!

Več fotografij si lahko pogledate v fotogaleriji!

 

 


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!