ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Taekwon-do: Velenjčani odlični na evropskem prvenstvu

NOVICA 20.04.2016



V Grškem Solunu, je med 11. in 18. aprilom 2016, potekalo XXXI. člansko, XXII. mladinsko, VIII. veteransko in VI. otroško evropsko prvenstvo v Taekwondo-ju, verzije ITF. Prvenstva se je udeležilo 705 tekmovalcev iz 31 evropskih držav, ki so se pomerili v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki.
Slovenska reprezentanca, katero je tokrat sestavljajo 27 tekmovalcev, je pod vodstvom trenerjev Petra Landekerja, Ismeta Ičanovića, Muhameda Baltića in Uroša Ruprehta izpolnila zadane cilje in zadovoljna prvenstvo zaključila z devetimi zlatimi, tremi srebrnimi in enajstimi bronastimi medaljami, pokalom za najboljšega veterana in šestim mestom v skupnem seštevku osvojenih odličij.
Med člani reprezentance je bilo tudi petnajst tekmovalcev, članov Taekwon-do kluba Skala Velenje, ki so se v Slovenijo vrnili s šestimi zlatimi, dvema srebrnima in sedmimi bronastimi medaljami.
Med mladinci sta za slovensko himno ponovno poskrbela Jerneja Jenšterle in Luka Krel, ki sta s prvima mestoma v borbah, v kategoriji do 64 kg oziroma +75 kg, ubranila lanska naslova evropskih prvakov. Na tretjo stopničko pa so se povzpeli Nejc Rakuša (forme, črni pas II.dan), moška mladinska ekipa v formah (Rakuša, Rupreht N., Vogler K., Vukančič, Zabukovnik), Nejc Rakuša (borbe, -51 kg), Dean Vukančič (borbe, -57 kg), Klemen Vogler (borbe, -57 kg) in moška mladinska ekipa v testu moči (Rakuša, Rupreht N., Vogler K., Vukančič, Glinšek).
Že drugo leto zapored je evropska prvakinja med članicami postala aktualna svetovna podprvakinja Staša Lipnik (borbe, -69 kg). Evropski članski prvak v borbah do 78 kg je postal tudi Uroš Rupreht. Bronasto medaljo je osvojila še članica Tanja Verboten (forme, črni pas II.dan).
Veterani so ponovno poskrbeli, da je v dvorani še nekajkrat zadonela slovenska himna. Peter Landeker je postal dvakratni evropski prvak v srebrna kategorija, v borbah do 90 kg in formah črni pas V.dan. Srebrni medalji si je priborila veteranska ekipa v borbah in testu moči (Muhamed Baltić, Ismet Ičanović in Peter Landeker). Peter Landeker je ob koncu evropskega prvenstva osvojil tudi pokal za najuspešnejšega veterana.
Vodstvo ITF Zveze za tradicionalni Taekwon-do Slovenije, ki je na prvenstvu opravljalo tudi delo članov različnih odborov evropske federacije, je nastope slovenskih tekmovalcev ocenilo za zelo uspešne, saj se v reprezentanci že nekaj let dviguje kakovost tekmovalcev, kar dokazuje tudi večje število osvojenih medalj. Predstavniki izvršnega odbora ITF Slovenije, tehnični direktor Emin Duraković, član Tomaž Kos in generalna sekretarka Tanja Verboten, so v Grčiji opravili tudi razgovor z novim predsednikom svetovne ITF Taekwon-do federacije prof. Ri Yong Son-om in predsednikom evropske EITF federacije GM Michaelom Prewett-om. Oba predsednika sta izrazila zadovoljstvo nad delom, angažiranostjo in predlogi slovenske ITF Taekwon-do zveze za tradicionalni Taekwon-do in obljubila, da se kmalu odzoveta vabilu in obiščeta Slovenijo.
Slovensko reprezentanco v mesecu septembru 2016 čaka nastop na svetovnem mladinskem in veteranskem prvenstvu v Italiji, na EITF kongresu pa je bila za izvedbo evropskega prvenstva 2017 potrjena Anglija, za leto 2018 pa Estonija.

Vir: Taekwon-do kluba Skala Velenje

 

 

 


 

Vir: Taekwon-do kluba Skala Velenje Vir: Taekwon-do kluba Skala Velenje Vir: Taekwon-do kluba Skala Velenje Vir: Taekwon-do kluba Skala Velenje Vir: Taekwon-do kluba Skala Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!