ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Plavanje - zelo uspešen nastop v Banja Luki

NOVICA 26.04.2016



V soboto, 23. in v nedeljo, 24. 4. 2016, so se najboljši velenjski plavalci v Banja Luki udeležili močnega mednarodnega tekmovanja. Na njem je nastopilo 480 plavalcev in plavalk iz 53 klubov iz Bosne in Hercegovine, Črne gore, Grčije, Hrvaške, Italije, Makedonije, Nemčije, Srbije, Turčije in Slovenije. Za najboljše slovenske plavalce, ki so se neposredno pred tekmovanjem vrnili iz priprav v Južnoafriški republiki, je bila to generalka pred majskim evropskim prvenstvom v Londonu. Plavalci Plavalnega kluba Velenje (13) so tekmovali zelo dobro in v absolutni, mladinski, kadetski in v kategoriji dečkov osvojili 2 prvi, 3 druga in 8 tretjih mest.
V absolutni kategoriji sta se izkazali Nastja Govejšek inNuša Erjavec. Nastja je z zelo dobrim rezultatom osvojila prvo mesto na 50 m delfin, drugo mesto na 100 m delfin in tretji mesti na 100 m ter 200 m prosto. Nuša Erjavec je na 50 m prsno osvojila tretje mesto in z doseženim rezultatom 32,60 odplavala normo za status članske reprezentantke. Njen odplavan rezultat je bil le za 22 stotink slabši od norme za nastop na bližnjem evropskem prvenstvu. V absolutni finale so se uvrstili še Aida Jusić, Miha Sušec, Jaša Gradišek, Tine Praprotnik in Luka Geršak.
V kadetski kategoriji je Aida Jusić osvojila prvo mesto na 50 m hrbtno in drugo mesto na 100 m hrbtno. Jaša Gradišek je bil drugi na 1.500 m prosto in tretji na 800 m prosto.Tretji mesti sta osvojila Miha Sušec na 100 m hrbtno in Tine Praprotnik na 50 m prsno. V kadetsko finale so se uvrstili še Nina Jakop, Tamara Logar, Matija Pohorec in Dani Matanovič. Med mladinci je Luka Geršak osvojil tretje mesto na 100 m hrbtno. Prav tako je tretje mesto med dečki na 400 m prosto osvojil Dani Matanovič.
Plavalci so se izkazali tudi z doseženimi rezultati. Odplavali so en absolutni (Nastja Govejšek na 200 m prosto 2:02,25) in dva kadetska klubska rekorda (Aida Jusić na 50 m hrbtno 31,55 in Jaša Gradišek na 800 m prosto 9:09,92).
Vsem plavalcem in trenerjema Juretu Primožiču in Denisu Doblšku za dosežene rezultate iskreno čestitamo. 

Na povezavi si lahko pogledate rezultate.

Vir: Plavalni klub Velenje

 


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!