ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Judo - mladi judoisti uspešni v Gradcu

NOVICA 03.05.2016



Po zelo dobrem rezultatu, ki ga je ekipa velenjskih judoistov dosegla prejšnjo soboto na močnem mednarodnem turnirju v Ljubljani za pokal Bežigrada, se je skoraj enaka ekipa preizkusila to soboto na mednarodnem turnirju v Gradcu v Avstriji.
Na turnirju za pokal ASKO Graz se je zbralo 250 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije. Tekmovalci starostne skupine U14 in U 16 iz velenjskega judo kluba so ponovno dokazali, da so odlično pripravljeni in da lahko tudi na mednarodni ravni posegajo po medaljah.
Med starejšimi dečki sta se izkazala Tjaž Medved in Jošt Vodovnik, ki sta vsak v svoji kategoriji osvojila drugo mesto. Med mlajšimi kadeti U16 sta zlati medalji osvojila Urh Štober in Miha Ciglar. Na drugem mestu je med kadetinjami zaključila turnir Tea Laznik. Tretje mesto je osvojil v najtežji kategoriji David Hosti. V boju za medalje pa ni uspelo Alenu Kranjcu, ki je bil na koncu peti.
Ker se sezona približuje koncu, sta ekipi ostala še dva močna turnirja v Ljubljani in v Zeltwegu, potem pa tekmovalci zaključijo sezono s polaganjem višjih pasov. 

Rezultati:

U14 starejši dečki:
Medved Tjaž - 2. mesto, kat. do 55kg
Jošt Vodovnik- 2. mesto, kat. +66kg

U16 mlajši kadeti in kadetinje:
Urh Štober - 1. mesto, kat. do 55 kg
Miha Ciglar - 1. mesto, kat. do 73 kg
Tea Laznik - 2. mesto, kat. do 63 kg
David Hostič - 3. mesto, kat. +73 kg
Alen Kranjec - 5. mesto, kat. do 60 kg

Vir: Judo klub Velenje

Vir: Judo klub Velenje Vir: Judo klub Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!