ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - v zadnjih sekundah tekme poraz proti Olimpiji

NOVICA 15.05.2016



V predzadnjem krogu prve lige TS smo se na domačem igrišču pomerili z Olimpijo in v izdihljajih tekme izgubili z 1:0.
Stadion ob jezeru, gledalcev 3000, sodniki: Kajtazović, Ajdovec (oba Kranj) in Beton (Cerklje na Gorenjskem).
Postava: Čretnik, Kašnik, Knezović, Džinić, Jahić, S. Babić, Tolimir, Trifković (od 63. Lotrič), Črnčič, M. Babić (od 77. Grgić), Eterović.
Ljubljančani so bili v prvem polčasu tisti, ki so narekovali ritem igre, mi pa smo večinoma čakali na priložnosti iz protinapadov. V 14. minuti smo imeli izjemno priložnost za vodstvo, ko je Damjan Trifković podal z desne strani pred vrata Olimpije, tam pa je Leon Črnčič iz prve zgrešil cilj. Le minuto zatem je zagrozila tudi ljubljanska ekipa, ko je pred vrata z leve strani podal Fink, Eleke pa je bil nenatančen. Že pred tem je Fink sprožil močno z leve strani, toda Matic Čretnik je bil na mestu.
Sledilo je obdobje brez resnejših priložnosti, pobuda je bila na ljubljanski strani, a smo dobro pokrivali dohode proti svojemu kazenskemu prostoru. V 41. minuti je vendarle do novega strela prišel Eleke, a ob dotiku enega domačih branilcev žogo poslal malo čez gol. Previsoko je dve minuti pozneje s strelom z glavo meril tudi Kronaveter.
Po manj kot pol minute v drugem polčasu se je že izkazal Čretnik po Kronavetrovem strelu, malce zatem je do strela prišel znova Eleke, a je žoga zletela mimo cilja. V 50. minuti je s strelom z glavo poskusil Zarifović, toda tudi on žogo poslal čez prečko. Pritisk Olimpije se je nadaljeval, Čretnik je moral posredovati še po Kronavetrovem poskusu z glavo v 54. minuti.
V 80. minuti je po dolgem času do zaključnega strela prišel tudi Rudar, strela Mateja Eterovića pa je bil nekoliko preslab.V 83. minuti je bila Olimpija blizu zadetka, na golovi črti je žogo izbil Senad Jahič. V četrti minuti sodniškega dodatka pa je Kronaveter poskrbel za veselje gostujočih navijačev, ko je zadel enajstmetrovko. To je “priigral” Julius Wobay. 

Čestitamo fantom za borbenost, bravo NK Rudar Velenje!

Vir: NK Rudar Velenje

Vir: NK Rudar Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!