ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - kadeti RK Gorenje Velenje osvojili 5. mesto v državi

NOVICA 15.05.2016



V nedeljo, 15.5.2016, dopoldne se je v Rdeči dvorani odvil zaključni turnir, kjer so se kadeti borili za razporeditev od 5. do 8. mesta. Naši kadeti so se odlično odrezali. Z dvema zmagama, nad ŠD Mokerc Ig in RK Jeruzalem Ormož, so dosegli 5. mesto v državi.
Bravo osice!

Poročila si lahko preberete spodaj, fotogaleriji obeh tekem pa je za vas pripravil mladi fotograf Rok Jošt.

Črno-rumeno, kot eno!

KADETI

Zaključni turnir od 5. do 8. mesta
nedelja, 15.05.2016

1. TEKMA

RK Gorenje Velenje : ŠD Mokerc Ig 25:19 (11:10)

RK Gorenje Velenje: Glasenčnik (3 obrambe), Grudnik (9 obramb), Jukić, Čretnik 3, Drobež 6 (3x7m), Grobelnik 6 (1x7m), Hrovat, Iršič 6, Jeromel, Krušnik, Podpečan Leon, Podpečan Luka, Špiljak 1, Tajnik 2, Tratnik.
7-metrovke: 5/4
Izključitve: 4 minute

TEKMA ZA 5. MESTO

RK Gorenje Velenje : RK Jeruzalem Ormož 26:19 (13:9)

RK Gorenje Velenje: Glasenčnik (2 obrambi), Grudnik (6 obramb), Jukić (2 obrambi), Čretnik 2, Drobež 6, Grobelnik 3 (1x7m), Iršič 4, Jeromel, Krušnik, Podpečan Leon 4, Podpečan Luka 1, Špiljak, Tajnik 3, Tratnik 3.
7-metrovke: 1/1
Izključitve: 8 minut

Trener: Klemen Luzar

Zaključni turnir se je končal tako, kot smo si želeli. Z dvema zmagama smo osvojili končno 5. mesto v državi. Kot sem dejal (trener Klemen Luzar op.p.) že pred sezono je vsaka uvrstitev do 8. mesta v mlajših starostnih kategorijah lep uspeh. Izteklo se je tako, da smo na koncu igrali na turnirju, ki določa mesta od 5. do 8. Za nas je to pomenilo mali finale, na katerem smo se odlično odrezali. Mogoče rezultata ne odražata dejanske moči posameznih ekip, vendar je bila naša naloga vse prej kot lahka. Vložiti smo morali veliko energije, truda in znanja, da se je na koncu zaključni turnir iztekel po naših željah. Vsak izmed fantov, ki je stopil na parket, je k zmagama prispeval svoj delež in s takšno miselnostjo celotne ekipe rezultat ni mogel izostati. Še enkrat čestitke vsem za zelo dobro izpeljano sezono! 

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje, Foto: Rok Jošt Vir: RK Gorenje, Foto: Rok Jošt Vir: RK Gorenje, Foto: Rok Jošt

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!