ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - proti Domžalam brez točk

NOVICA 08.08.2016



V 4.krogu prve lige TS so se nogometaši NK Rudar doma pomerili z Domžalami in izgubili z rezultatom 2:0.

Stadion Ob jezeru; Strelca: 0:1 Morel (8., 11-m), 0:2 Juninho (86.).
Postava: Radan, Mužek, Kašnik, S. Babić, Glavina (od 46. Vručina), Trifković, Mary, Billong, Jahić, M. Babić (od 88. Pišek), Grgić (od 54. Tolimir).

Domžalčani so bolje začeli tekmo in povedli v osmi minuti. Po kotu je Bratanović žogo vrnil pred vrata, kjer je Stjepan Babić naredil prekršek nad Vetrihom. Sodnik je pokazal na belo točko, zanesljiv izvajalec najstrožje kazni pa je bil Morel.

V nadaljevanju pravih priložnosti ni bilo, eno lepših je v 29. minuti zapravil Blažič, ki je po Morelovi podaji streljal z glavo, a je bil Matej Radan na mestu. Velenjčani proti vratom Domžalčanov nismo veliko streljali, v 37. minuti je Dominik Glavina z glavo žogo poslal čez gol, minuto pred tem pa je strel Johna Maryja pravočasno blokiral Dobrovoljc.

Prvo priložnost v drugem polčasu je zapravil John Mary, ki je z glavo meril v vratarja gostov Golubovića. Slednji je dobil dvoboj z velenjskim napadalcem tudi v 56. minuti.

Najlepšo priložnost za spremembo izida je imel prav Morel v 80. minuti, a je z bele točke žogo poslal čez gol. Novo enajstmetrovko je zakrivil Jean Claude Billong, ki je na levi strani spotaknil Morela. Šest minut zatem pa so gosti potrdili zmago, po podaji Brachija iz kota z desne strani je z glavo močno streljal Blažič, vratar Radan je žogo odbil, na pravem mestu pa je bil Juninho, ki je zadel iz bližine.

V 5.krogu prve lige TS se bomo na Stožicah pomerili z Olimpijo. 

Vir: NK Rudar

Vir: NK Rudar

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!