ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Gorenje Velenje zanesljivo v osmino finala Pokala Slovenije

NOVICA 28.10.2016



Rokometaši Gorenja Velenja so si brez večjih težav zagotovili mesto med najboljšo šestnajsterico v Pokalu Slovenije. V 2. krogu so gostovali pri Mokerc Igu in ga ugnali z 29:15.

Velenjsko moštvo je tekmo v svoj prid začelo odločati v zadnjih desetih minutah prvega polčasa, do tedaj pa mu je ižansko moštvo, na krilih razpoloženega vratarja Dejana Pušca, vseskozi tesno sledilo. Matjaž Brumen, ki je v prvih 20 minutah dvakrat zatresel mrežo tekmecev, je po uspešnih obrambah Roka Zaponška v preostanku prvega polčasa nekajkrat zaposlil svoje soigralce v hitrih protinapadih in po šestih zaporednih golih je prednost Velenjčanov hitro poskočila na +7 (12:5).

Odpor gostiteljev, ki so jih na mini rokometnem prazniku vzpodbujale polne tribune športne dvorane na Igu, je bil dokončno zlomljen med 35. in 46. minuto. Jože Baznik je v drugih 30 minutah nadaljeval dobro delo Zaponška in tudi po njegovi zaslugi so ose znova pripravile delni niz 6:0. Brumen, ki je v slednjem zabil tri gole, je tako slabih 15 minut pred koncem povišal na 21:8 in zmagovalec je bil dokončno znan.

Med izbranci Boruta Plaskana je bil na prvem preizkusu v pokalnem tekmovanju s sedmimi goli in brez zgrešenega strela najboljši Brumen (sedemmetrovke 5:5). Šest zadetkov je dodal Rok Golčar, ki je bil ob Brumnu eden glavnih tvorcev prvega pobega z nizom 6:0. Izkazala sta se tudi oba velenjska vratarja, ki sta ubranila več kot polovico strelov tekmecev (Zaponšek 9:17, Baznik 7:14). Največ golov (5) med slednjimi je sicer dosegel Matija Hostnik.

Nov preizkus Velenjčane čaka to soboto. V Ligi SEHA Gazprom bodo gostovali v Belorusiji pri Meškovu iz Bresta. Obračun proti trenutno četrtouvrščeni zasedbi regionalnega tekmovanja se bo začel ob 16.30 po slovenskem času, v živo pa ga bo moč spremljati na Šport TV.

V osmino finala so se poleg Gorenja Velenja uvrstile še ekipe Kopra 2013, Dola TKI Hrastnika, Brežic, Pomurja, Trima Trebnjega, Maribora Branika, Urbanscape Loke, Krke, Črnomlja, Slovana, Jeruzalema Ormoža, Rika Ribnice in Celja Pivovarne Laško. Zadnji moštvi bosta znani po koncu tekem med Arcont Radgono in Veliko Nedeljo (27. oktober) ter Rudarjem in Herz Šmartnim (8. november). Pare osmine finala Pokala Slovenije bo določil žreb.

Borut Plaskan, trener RK Gorenje Velenje:
"Najbolj pomembno je, da smo tekmo zaključili brez poškodb. Zavedali smo se, da smo boljši od Mokerc Iga, to smo tudi dokazali. Tekma ni potekala povsem tako kot smo si želeli, a na koncu šteje le zmaga in napredovanje v osmino finala. Tudi domači so po tekmi lahko zadovoljni. Pričakale so jih polne tribune, kar ižanskemu klubu zagotovo veliko pomeni. Nas že v petek čaka pot v Belorusijo. Do takrat si bomo ogledali še nekaj analiz, zagotavljam pa, da bomo na tekmi pokazali največ, česar smo zmožni v tem trenutku."

Matjaž Brumen, RK Gorenje Velenje:
"Začetek tekme je bil za našo ekipo nekoliko težak, zgrešili smo neovirane strele, a nič zato, na koncu smo si zasluženo priborili napredovanje. Na Igu nas je pričakalo izjemno vzdušje, za katerega so poleg številnih domačih navijačev skrbeli tudi naši Šaleški graščaki. Tekma je bila zagotovo dober trening pred sobotnim obračunom v Brestu."

POKAL SLOVENIJE, 2. KROG:

Sreda, 26. oktobra:
ŠD MOKERC IG : RK GORENJE VELENJE 15:29 (6:13)
Gorenje Velenje: Zaponšek (9:17) in Baznik (7:14) v vratih, Cehte 3, Medved 3, Ovniček 3, Levc, Stojnić, Toskić 2, Mitrović 1, Potočnik 2, Golčar 3, Kleč 2, Gams 1, Ratajec 1, Nosan 1, Brumen 7 (5). 

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!