ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Gorenje Velenje še drugič v sezoni sklonjenih glav iz Prešova

NOVICA 09.11.2016



Rokometaši Gorenja Velenja se z gostovanja v Prešovu vračajo praznih rok. Na osmem preizkusu v Ligi SEHA Gazprom so doživeli peti poraz, domači Tatran je bil boljši s 34:30.

Izbrancem Boruta Plaskana tudi tokrat tekma na Slovaškem - v Prešovu so klonili že septembra v finalu kvalifikacijskega turnirja za mesto v Ligi prvakov - ne bo ostala v lepem spominu, saj na obeh straneh igrišča niso uspeli prikazati igre, ki bi si jo želeli. Z izjemo uvodnih minut, ko sta bili ekipi še poravnani, so tekmecem vseskozi gledali v hrbet. Četudi so si nekajkrat priigrali možnosti za priključek, teh niso uspeli izkoristiti.

Na začetku devete minute je Luka Mitrović izid še poravnal na 4:4, nato pa so se rokometaši Tatrana povzpeli na +3 (7:4) in s takšno prednostjo vodili večino preostanka prvega dela. Za vedrejše obraze Velenjčanov ob odhodu na odmor med polčasoma je tik pred zvokom sirene poskrbel Matjaž Brumen, ki je s hitrim prodorom zaostanek znižal na 15:16.

A dobre igre v zaključku prvih 30 minut Gorenje ni znalo podaljšati v nadaljevanje, Tatran pa se je znova hitro oddaljil na lagodnejšo razliko (19:15). Če so v prvem polčasu slovaški tekmeci ogromno preglavic črno-rumenim povzročali s streli z razdalje, so v nadaljevanju uspeli razviti še hitro igro, s katero so po prejetem zadetku Velenjčanom nemalokrat z isto mero vrnili že v nekaj sekundah. Ose v drugem polčasu domači ekipi niso uspele resneje zapretiti - še najbližje temu so bile ob koncu 18. minute (24:26), ta pa se je na koncu veselila druge zmage v sezoni.

V dresu zasedbe iz Šaleške doline je bil na koncu z osmimi goli (8:11) najuspešnejši Mitrović, sedem zadetkov (7:10) pa je dodal Nejc Cehte. Ta se je svojemu klubskemu moštvu, ki je na Slovaškem gostovalo brez poškodovanega kapetana Nika Medveda, priključil šele dan pred tekmo, saj je še v nedeljo v dresu Slovenije nastopal v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2018 na Hrvaškem.

Gorenje Velenje nov preizkus čaka čez teden dni. Na slovenskem derbiju med regionalno druščino se bo v torek zoperstavilo Celju Pivovarni Laško. Obračun v dvorani Zlatorog se bo začel ob 19. uri.

Borut Plaskan, trener RK Gorenje Velenje:
"Če sem iskren, smo od gostovanja v Prešovu pričakovali več. Dobre obrambe, ki nas je krasila na zadnjih tekmah, tokrat ni bilo, 34 golov tekmecev je absolutno preveč. Je temu tako, je težko igrati. Fantom nimam kaj očitati, saj so se borili po svojih močeh. Iz napak na tej tekmi se moramo nekaj naučiti in iti naprej. Kmalu nas čaka nov preizkus."

Nejc Cehte, RK Gorenje Velenje:
"Tekmo smo začeli slabo in bili nenatančni pri neoviranih strelih. V drugem polčasu smo to nekoliko uspeli popraviti, a se nam ni uspelo približati na gol zaostanka, ko bi se morda roka zatresla tudi tekmecem. Točke so žal ostale v Prešovu."

LIGA SEHA GAZPROM, 8. KOLO:

Torek, 8. novembra 2016:
HT TATRAN PREŠOV : RK GORENJE VELENJE 34:30 (16:15)
Tatran Prešov: Bražnik, Vernarsky, Čuprina (15 obramb) v vratih, Rabek 5, Šarpataky, Humenansky, Hrstka 7 (1), Krok 4, Urban 7, Cip 3, Peskov 4, Vučko 4, Resovsky, Janković, Paleš, Carapkin.
Gorenje Velenje: Baznik (3 obrambe) in Zaponšek (5 obramb) v vratih, Cehte 7, Ovniček 2, Levc 4, Stojnić, Toskić 2, Mitrović 8, Potočnik, Golčar, Mazej, Kleč 2, Gams, Ratajec 1, Nosan 1, Brumen 3. 

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak