ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Velenjčani derbi končali brez zmage in dveh rokometašev

NOVICA 16.11.2016



Slovenski derbi v Ligi SEHA Gazprom se ni razpletel po željah rokometašev Gorenja Velenja. Ti so na svoji deveti tekmi v regionalni druščini, Celju Pivovarni Laško, morali priznati premoč z 28:34.

Bolj kot poraz Velenjčanom skrbi pred zgoščenim ritmom tekem povzroča seznam poškodovanih igralcev, saj se je ta po gostovanju podaljšal za dve mesti. Med obračunom sta jo skupila Luka Mitrović, ki je bil zaradi zlomljene orbitalne kosti prepeljan v bolnišnico, ter Anže Ratajec, ki ga detajlni pregledi desnega kolena čakajo v sredo zjutraj. Moštvo iz Šaleške doline ima tako poškodovane vse tri srednje zunanje rokometaše, saj je že proti Celjanom s poškodovano prepono zobe stiskal Rok Ovniček. Poleg njega so poškodovani ali bolni v Celju igrali tudi Rok Zaponšek (trebušna viroza), Niko Medved (okrevanje po poškodbi rame) in Rok Golčar (koleno), medtem ko je bolezen v postelji obdržala enega najizkušenejših posameznikov Matjaža Brumna.

Velenjčani celjskim tekmecem niso uspeli nuditi večjega odpora. Po zaslugi slabe igre v obrambi so jih že do sredine 11. minute spustili na +5 (8:3), do polčasa pa prejeli kar 20 golov (20:12). Nerešljiva uganka v prvih 30 minutah je bil slovenski reprezentant Blaž Janc, ki je ob stoodstotnem izkoristku dosegel 10 golov, njegova ekipa pa je skupaj zgrešila le tri strele.

Prav Janc si je zaradi ugovarjanja tik pred odhodom na odmor prislužil dve zaporedni dvominutni kazni. Izbranci Boruta Plaskana so to, ob dveh obrambah Jožeta Baznika, izkoristili za zmanjšanje zaostanka na -5 (15:20). Na enak zaostanek so se približali še sredi 58. minute, ko je zadel Gregor Potočnik (22:27), kaj več pa jim ni uspelo.

V Gorenjevi zasedbi je Nejc Cehte dosegel pet golov, štiri pa je dodal Alem Toskić. Svoji prvi gol v članski ekipi je v končnici dosegel tudi mladi Kenan Pajt.

Naslednji preizkus moštvo iz Velenja čaka prihodnji teden, ko bo to lovilo vstopnico za mesto v skupinskem delu Pokala EHF. Pomerilo se bo z ekipo Fükseja iz Berlina, ki v močni nemški Bundesligi vztraja povsem pri vrhu lestvice. Prva tekma bo na sporedu prihodnjo sredo ob 19. uri v Rdeči dvorani, povratna pa tri dni za tem v nemški prestolnici.

Borut Plaskan, trener RK Gorenje Velenje:
"Celjani so zasluženo zmagali. Mi smo tekmo začeli slabo, s slabim vračanjem v obrambo. Prelahko smo jim ponudili prednost osmih golov, po katerih ji je bilo nemogoče ujeti. Poleg tega smo za dalj časa izgubili še dva igralca. Vse moči moramo usmeriti v regeneracijo, da se Füchseju zoperstavimo čim bolje."

Rok Ovniček, igralec RK Gorenje Velenje:
"Tekme nismo začeli po dogovorih. V obrambi nismo bili čvrsti, tudi v napadu pa nam igra ni stekla. Celjane je bilo težko loviti na domačem terenu. Čestitam jim za zmago, prihodnjič se bomo morali bolj potruditi."

LIGA SEHA GAZPROM, 10. KOLO:
Torek, 15. novembra:
RK CELJE PIVOVANA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE 34:28 (20:12)
Celje Pivovarna Laško: Lesjak (12 obramb; 12/40) in Gajić v vratih, Malus 1, Babarskas, Janc 13, Razgor 3, Suholeznik, Marguč 4, Poteko 1, Zarabec 4, Kodrin, Fižuleto, Mačkovšek 3, Mlakar, Žvižej 4, Bečiri 1.
Gorenje Velenje: Baznik (10 obramb; 10:30) in Zaponšek (0:14) v vratih, Cehte 5, Medved 2, Ovniček 2, Pajt 1, Levc 3, Stojnić, Toskić 4, Mitrović 3, Potočnik 3, Golčar 3, Kleč 1, Gams, Ratajec 1, Nosan. 

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak