ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - kljub boljši predstavi in zadeti vratnici srečnejši NK Maribor

NOVICA 05.12.2016



V 20. krogu prve lige TS smo se v Ljudskem vrtu pomerili z Mariborom in kljub boljši predstavi nesrečno izgubili z 1:0.

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2500, sodniki: Glažar, Burjan (oba Hajdina) in Bezjak (Gorišnica).
Strelci: 1:0 zahović (81.).
Postava: Radan, Iharoš, Billong, Kašnik, Mužek, Bolha, Trifković, Babić, Vručina (od 76. Pišek), Glavina, Mary.

Najprej je v šesti minuti Dominik Glavina streljal z roba kazenskega prostora, Handanović pa je strel obranil. Kmalu zatem je Šme odbil strel Bojana Vrućine.

Prvi polčas je bil povsem izenačen in domači so zelo težko prišli do pravih priložnosti. Pihler v 19. minuti udaril z 20 metrov in zadel blok gostov. Minuto pozneje se je po preigravanju Dominik Glavina znašel pred Handanovićem, ki je strel s težavo odbil.

V 36. minuti smo pripravili najbolj nevarno akcijo. Marko Iharoš je poslal predložek z desne strani, Glavina je zadel vratnico, po odbiti žogi je ponovno streljal, a je zadel Handanovića, Šuler pa je žogo poslal v kot.

Drugi polčas se je začel z rahlo pobudo domačih. V 49. minuti je bil po kotu z leve strani najvišji v skoku Marwan Kabha, toda izvrstni Matej Radan je uspešno posredoval. Nato smo bili znova bolj nevarni mi, Handanović pa je z uspešnima obrambama rešil mrežo. Najprej je v 60. minuti odbil strel Bojana Vrućine z leve strani, štiri minute pozneje pa je po strelu Stjepana Babića z 20 metrov pod prečko žogo preusmeril v kot.

Domači so v 81. minuti srečno prišli do gola, ko je Zahović poskrbel za vodstvo z 1:0. V 88. minuti je Handanović znova ubranil strel Iharošu. V drugi minuti sodniškega dodatka je v kazenskem prostoru padel Mary, a sodnik Roman Glažar ni dosodil najstrožje kazni.

Tekmo v Mariboru si je ogledalo tudi 180 otrok nogometne šole Rudar Velenje! 

Vir: NK Rudar Velenje

 

Vir: NK Rudar

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!