ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Atletika - Velenjski atleti z dobrimi nastopi v Slovenski Bistrici

NOVICA 15.01.2017



Prvi mesec leta 2017 prinaša s sabo tudi že uvodne atletske tekme na domačih prizoriščih.

Letošnjo dvoransko sezono je minuli vikend otvorilo Prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke (letnik 2006 in 2007), ki je bilo izvedeno s strani Atletskega društva Slovenska Bistrica.

Tako se je v nedeljo, 15. januarja 2017, v konkurenci pionirjev in pionirk letnika 2006 in 2007 v dvorani pomerilo med sabo skoraj 150 atletov in atletinj.Tekmovanje je potekalo po novih pravilih in novem, poizkusnem tekmovalnem sistemu, ki zajema tek na 50 m in 400 m ter skok v daljino (cona odriva). Dodatno je bila izvedena še mešana štafeta (3 pionirji in 3 pionirke).

Isti dan je bil v Slovenski Bistrici izveden tudi mednarodni miting.Potekalo je tekmovanje v disciplini 60 m, in sicer v konkurenci članov ter pionirjev (U14 in U16), katerega so se udeležili tudi atleti iz Velenja, ki so s tem pričeli zimsko tekmovalno sezono.

Pri pionirkah letnik 2006 smo dobili državno prvakinjo v teku na 400 m, Ino Miklavžin, ter pri pionirjih bronastega Žigo Kosa v teku na 50 m. Tudi ostali naši so bili odlični in posegali po visokih uvrstitvah, vendar je malo zmanjkalo za kolajno.

Rezultati: http://remote.timingljubljana.si/timing/rezultati.aspx

Vir: AK Velenje

Foto: AK Velenje Foto: AK Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak