ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Deskanje - SP: Marguč 16. na paralelnem slalomu

NOVICA 16.03.2017



Rok Marguč, Tim Mastnak, Črt Ikovic, Jure Hafner, Gloria Kotnik in Iva Polanec so danes le dočakali prve boje na svetovnem prvenstvu v deskanju na snegu. V Sierra Nevadi so podeljevali odličja v paralelnem slalomu.

Žal se je iz kvalifikacij v izločilne boje uvrstil le Marguču, ki se je v osmino finala prebil skozi šivanko uho (imel je 16. čas, 1:03.16). Za nasprotnika je dobila Avstrijca Benjamina Karla, ki je bil v kvalifikacijah daleč najhitrejši (1:01.14). Začel je dobro. V zgornjem delu sta bila s Karlom poravnana, v srednjem pa je Rok storil nekaj manjših napak in Avstrijec si je privozill nekaj prednosti, ki je do cilja ni več izpustil iz rok. Marguč je v cilju zaostal 42 stotink, na koncu pa osvojil 16. mesto.

Med dekleti je naslov osvojila Avstrijka Daniela Ulbing, ki je v finalu ugnala Čehinjo Ester Ledecka. Borbo za bron je dobila Rusinja Alena Zavarzina. Pri moških je tretjem mesto osvojil Rus Andrej Sobolev, v finalu pa sta se pomerila rojaka Benjamin Karl in Andreas Prommegger. Z 16 stotink je bil boljši slednji.

Kotnikova je bila 22., Polančeva 34., Hafner 17., Mastnak, ki je bil dobro na poti, a je tik pred ciljem druge vožnje padel, pa 32. Debitant na svetovnih prvenstvih Ikovic je padel v prvi vožnji in bil na koncu 37.

Danes sledi še boj za veleslalomsko krono, ki bi moral biti že včeraj. Kvalifikacije za paralelni veleslalom se bodo začele ob 9.00 uri, ob 13.00 uri pa pridejo na vrsto izločilni boji. Na štartu bodo vsi današnji slovenski predstavniki.

 

Vir: www.sloski.si

Foto: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak