ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Deskanje - zaključek sezone svetovnega pokala

NOVICA 19.03.2017



Deskarji na snegu so se za zaključek sezone svetovnega pokala že tretjič zapored ustavili v nemškem Winterbergu, kjer so tekmovali na paralelnem slalomu.

V izločilne boje šele tretjega paralelnega slaloma v sezoni in devete posamične tekme se je od šesterice Slovencev – v konkurenci so bili Rok Marguč, Tim Mastnak, Črt Ikovic, Jure Hafner, Gloria Kotnik in Iva Polanec – prebil le Marguč (dosegel je šesti čas), vsi ostali pa so bili v zgodnjejutranjih kvalifikacijah (začele so se že ob osmi uri) žal prepočasni.

Kotnikova je zadnjo posamično preizkušnjo sezone v svetovnem pokalu končala na 24., Mastnak na 20., Hafner na 38. mestu.

Tekmo je zaznamoval dež, kljub temu pa ta ni bila ogrožena. Marguč je nastopil v sedmi skupini, njegov nasprotnik pa je bil Švicar Nevin Galmarini, tretji s svetovnega prvenstva v veleslalomu.

Marguč, ki se je šele tretjič v sezoni uvrstil v izločilne boje, se je tekmecu na 350-metrski progi dobro upiral. Skoraj polovici proge (vozil je na hitrejši, zeleni progi) sta bila poravnana, potem pa je v srednjem delu storil napako in precej zaostal. Na koncu je zasedel 11. mesto.

V ženski konkurenci je veliki kristalni globus osvojila vsestranska Čehinja Ester Ledecka, ki je ''sveti gral'' športnikov na snegu prav na zadnji tekmi izmaknila Rusinji Aleni Zavarzini, ki je proti njej izpadla v četrtfinalu. Tekmo je pred Čehinjo dobila Avstrijka Sabine Schöffmann.

Veliki kristalni globus je osvojil Avstrijec Andreas Prommegger, dvakratni svetovni prvak iz Sierre Nevade in to čeprav je izpadel že v osmini finala. Tekmo je dobil Nemec Stefan Baumeister.

Na mešani ekipni preizkušnji sta slovensko reprezentanco zastopala Gloria Kotnik in Tim Mastnak. V konkurenci je bilo 16 ekip.

Žal sta Kotnikova in Mastnak izpadla že v osmini finala, potem, ko je bila od njiju premočna ruska naveza Alena Zavarzina in Vic Wild. Slednja sta v četrtfinalu izpadla proti avstrijskemu paru Daniela Ulbing in Andreas Prommegger, ki sta bila na koncu druga. V velikem finalu sta bila od njiju boljša Nadya Ocher in Aaron March iz Italije. Na tretjo stopničko sta stopila včerajšnji zmagovalec slalomske preizkušnje Nemec Stefan Baumeister in rojakinja Carolin Langenhorst.


Vir: www.sloski.si 

Gloria Kotnik Foto: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak