ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


OLIMPIJSKA NORMA TUDI V VELENJU!

NOVICA 12.04.2017



14.4.2017 bomo med 16. in 19. uro na Mestnem stadionu v Velenju izvedli promocijski projekt Moja olimpijska norma, s katerim želi OKS-ZŠZ spodbuditi slovenski narod h gibalni aktivnosti in rekreaciji v prostem času. Cilj projekta je promocija učinkov redne strokovno vodene vadbe, ki edina zagotavlja pozitivne zdravstvene učinke, ki jih prinaša gibalna aktivnosti. 

Zakaj?
Da tudi vi na lastni koži izkusite, kako se počutijo naši olimpijski športniki! Kakšni so občutki, ko moraš vedno znova prestavljati meje svoje vzdržljivosti in zmogljivosti, kako je trenirati pod budnim očesom strokovne ekipe športnega zdravnika, fizioterapevta, športnega psihologa, nutricionista in trenerja ter kako pomembna je vloga navijačev.
Vsak dogodek (7.4.- Postojna; 8.4. – Kranj; 9.4. – Celje; 14.4. – Velenje; 15.4. – Novo mesto; 16.4. – Koper; 17.6. – Ljubljana) bodo obiskali tudi olimpijci in s prve roke boste lahko izvedeli, kako potekajo njihove priprave, kaj jih žene naprej in kakšna so njihova tiha pričakovanja. In nenazadnje boš morda prav ti tisti, ki je dosegel ali presegel svojo olimpijsko normo in si ogledal zimske olimpijske igre v južnokorejskem Pjongčangu!

Kako se prijaviš?
Sodeluješ tako, da se udeležiš enega od dogodkov ali pa si na svoj pametni telefon naložiš aplikacijo Team Slovenia (App Store | Google Play) in testiranje med 6. in 30. aprilom opraviš kar sam. Tvojo telesno pripravljenost bomo izmerili s Cooperjevim testom na 2.400 m, kar bo predstavljalo tvojo izhodiščno telesno pripravljenost, rezultat pa bo služil za osnovo, na podlagi katere bo Roman Kejžar, uradni trener projekta, določil tvojo olimpijsko normo, ki jo boš lovil na zaključnem dogodku 17. junija v Ljubljani.

Nagradna igra
Tisti, ki boste dosegli ali presegli normo na zaključnem dogodku (in ste se udeležili katerega od prvih testiranj) ali pa boste prvo in zaključno testiranje opravili preko mobilne aplikacije Team Slovenia, se boste uvrstili v žrebanje za glavno nagrado - ogled olimpijskih iger v Pjongčangu!

Potek testiranj
Prva testiranja bodo preko mobilne aplikacije mogoča v obdobju od 6. do 30. aprila 2017. ali pa na enem izmed 7 dogodkov. Obdobju prvih testiranj sledi pripravljano obdobje. V tem času boste na spletnem mestu in preko mobilne aplikacije deležni predlogov treningov, nasvetov, smernic in motivacije strokovnjakov, ki sodelujejo tudi z olimpijskimi športniki in jim s svojim znanjem pomagajo do uspehov in olimpijskih kolajn. To obdobje traja približno 8 tednov.
Če ste v tem času uspeli napredovati in izboljšati svojo telesno pripravljenost, boste to lahko preverili v mesecu juniju. Tisti, ki ste to že prvič storili preko mobilne aplikacije, boste zaključno testiranje lahko opravili v času med vključno, 8. junijem 2016 in 16. junijem 2017 do 15. ure. Tisti, ki pa ste svojo telesno pripravljenost zmerili na enem od naših prvih dogodkov, pa boste lahko preverili, če ste dosegli svojo olimpijsko normo, na zaključnem dogodku v Ljubljani, 17. junija 2017.
V Ljubljani bomo med vsemi, ki ste dosegli ali presegli svojo olimpijsko normo, izžrebali nagrajenca, ki bo odletel v Pjongčang ter si na ogledal zimske olimpijske igre v živo! Podelili bomo še kopico drugih privlačnih nagrad.

Potek dogodkov
Zagotoviti vam želimo čim boljšo olimpijsko izkušnjo in z njo čim bolj osebno obravnavo olimpijske strokovne ekipe. Zato vas vljudno naprošamo, da se izbranih terminov posameznih dogodkov držite in ste na lokaciji pravočasno.

Vsako polno uro vas bomo sprejeli v akreditacijskem centru, kjer vas bo ekipa Moje olimpijske norme seznanila s potekom aktivnosti in usmerila v ustrezne cone. Dvajset minut čez polno uro se boste v ogrevalni coni pod nadzorom trenerja ustrezno pripravili na testiranje in ogreli. Vsako polovico polne ure bo na vrsti skupinski štart (maksimalno 25 udeležencev) Cooperjevega testa (2.400 m).

Po opravljenem testiranju boste imeli čas, da se posvetujete s strokovnjaki olimpijske ekipe ali udeležite delavnice, kjer se boste seznanili s smernicami za pravilno in učinkovito izboljšanje telesne pripravljenosti glede na vaš izhodiščno izmerjeni rezultat Cooperjevega testa.

Število prijav na posamezno uro vsakega izmed sedmih dogodkov je omejeno zgolj na 25 posameznikov, zato s prijavo pohitite! Prijavite se lahko preko spletne strani mojanorma.olympic.si/dogodki/prijava-velenje/.

»Čutim tvoj utrip, delim tvojo željo... Doživi svojo olimpijsko izkušnjo in doseži svojo olimpijsko normo. Pridi in si dokaži da zmoreš!«


 

Foto: http://www.olympic.si/

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!