ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Plavanje - mednarodni miting Ravne 2017

NOVICA 20.03.2017



V soboto, 18. 3. in v nedeljo, 19. 3. 2017, je Plavalni klub Fužinar organiziral že 44. mednarodni miting “Ravne 2017”. Tekmovanja se je udeležilo 190 plavalcev iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Slovenije. Zaradi gostovanja na Slovaškem so Plavalni klub Velenje (36) zastopali predvsem mlajši plavalci. Priložnost so dobro izkoristili in v najmlajši kategoriji tekmovanja osvojili več medalj ter si izdatno izboljšali osebne rekorde.

Od starejših so nastopile Aida Jusić, Tamara Logar in Nina Jakop. Skupno so osvojili 6 prvih (Aida Jusić, Nina Jakop, Jure Frankovič in Urban Krepel), 3 druga (Ema Jovan, Nika Ramšak Rotenhajzer in Jure Frankovič) in 6 tretjih mest (Tjaž Medved, Ema Jovan, Luka Ačimović, Urban Krepel in Dane Šibanc). Najuspešnješi sta bili Aida Jusić in Nina Jakop, ki sta se uvrstili v absolutni finale na 50 m in 100 m hrbtno oziroma na 50 m prosto. zelo se je izkazala Aida, ki je na 50 m hrbtno v močni mednarodni konkurenci z rezultatom 31,46 osvojila četrto mesto in za devet stotink izboljšala klubski rekord za kadetinje.

Čestitamo! 

Vir: Plavalni klub Velenje

Vir: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak