ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Moja olimpijska norma

NOVICA 18.04.2017



V petek, 14.4.2017, se je na Mestnem stadionu pod okriljem OKS-ZŠZ odvijal dogodek Moja olimpijska norma.

Družili smo se z vrhunskimi športniki, ki so člani velenjskih klubov in društev - Majo Mihalinec, Nino Djordejvič, Timom Kevinom Ravnjakom in odlično plezalko Janjo Garnbret.

Posamezniki so se najprej ogreli pod vodstvom najboljšega slovenskega maratonca Romana Kejžarja, nato pa so se podali na 2400 m dolgo tekaško preizkušnjo, tako imenovani Cooperjev tekaški test. Sledila je analiza teka, Roman Kejžar pa je vsakemu posamezniku na podlagi doseženega rezultata postavil osebno normo, ki jo bo skušal preseči 18. junija na zaključnem dogodku v Ljubljani. Posvetovati se je bilo mogoče tudi z zdravnikom, športnim psihologom, nutricionistom in trenerjem.

Na olimpijskem izzivu so se posamezniki lahko pomerili tudi z najboljšima velenjskima športnikoma, Janjo Garnbret in Timom Kevinom Ravnjakom.

Najmlajši so se sodelovali v zabavnih športnih preizkušnjah.

Utrinke z dogodka si lahko pogledate v FOTOGALERIJI


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak