ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Judo - velenjski judoisti odlični na Pokalu Bežigrada

NOVICA 24.04.2017



V soboto, 22.4.2017, je v Ljubljani potekal eden najmočnejših mednarodnih turnirjev za starostne skupine U12, U14 ter U16. Velenjski klub so tekmovalci zastopali v vseh treh starostnih kategorijah. Pri U12 so tokrat odlično zastopali barve Velenja štirje tekmovalci, za katere je bila to odlična pripravljalna tekma pred državnim prvenstvom. Kar trije so se uspeli uvrstiti v boj za medaljo, a je žal po njej posegel le Ilan Praznik. Eva Ciglar in Urh Mešelj sta se tokrat morala zadovoljiti z odličnim petim mestom. Dobro pa se je odrezal tudi Vid Pustinek, ki je dosegel sedmo mesto.

Popoldne so nato prišli na vrsto U14, kjer sta se borila Rok Medved ter Vid Pušnik. Oba sta pokazala borbenost in željo a izgubila proti tujcem. Rok je ostal brez uvrstitve, Vid pa je dosegel 9.mesto. 

Ob šesti uri popoldan pa so na svoj račun prišli še najstarejši. Urh Štober v kategoriji do 60kg, Urban Kuhar v kategoriji do 73kg ter Miha Ciglar v kategoriji do 81kg.

Prvi je prišel na vrsto Miha ki je na poti do finala premagal dva tekmovalca. Eden izmed njiju je bil tudi aktualni državni prvak. V finalu pa je moral priznati premoč Hrvatu. Osvojil je odlično 2. mesto.

Naslednji je bil Urh Štober, ki je imel fantastičen dan. Na poti do finala je premagal štiri tekmovalce, kar vse z ipponom! V finalu pa je kljub težki borbi, ki jo je pripeljal do konca in v izteku borbe zmagal z tehniko lomljenja rok. 

Zadnji je bil na vrsti še aktualni državni prvak Urban Kuhar. Pokazal je da je kljub že opravljenemu glavnemu cilju sezone še vedno v izjemni formi in do finala pometel z samimi ipponi. V finalu pa je prav tako kot Urh zmagal z lomljenjem roke!

Rahlo sončna sobota je bila tako za Judo klub Velenje zelo uspešna! Čestitamo!

 

 

Vir: Judo klub Velenje

Foto: Judo klub Velenje Foto: Judo klub Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!