ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Rokomet] Velika zmaga nad Celjani!

NOVICA 13.05.2021



Rokometaši Gorenja Velenja so v domači Rdeči dvorani zanesljivo premagali Celje Pivovarno Laško. Velenjčani so Celjane povsem nadigrali in se na koncu veselili zmage s 30:22. Po včerajšnji izvrstni predstavi so naredili velik korak v boju za naslov državnega prvaka.

Na lestvici lige NLB so vodstvo prevzeli RK Trimo Trebnje, s točko več od Celjanov. Gorenje Velenje je trenutno na tretjem mestu, a ima odigrani dve tekmi manj od obeh ekip. Velenjčane v nadaljevanju prvenstva čaka še pet tekem, prva je na sporedu v nedeljo proti RD Koper.

Trener črno-rumenih, Zoran Jovičić, včeraj ni mogel računati na Aleksa Kavčiča, ki si je na tekmi proti AEK Athens poškodoval ramo, a je vrzel odlično zapolnil Domen Tajnik. Po poškodbi gležnja pa se je po skoraj dveh mesecih na parket vrnil Tilen Sokolič.

Velenjčani so tekmo začeli udarno in v 10. minuti z zadetkom Matica Verdineka povedli s 5:3. V obrambi so Velenjčani igrali zbrano in strnjeno, izjemen pa je bil tudi vratar Aljaž Panjtar. Celjani na svoji polovici še niso popuščali, a je vnovično obrambo Pajntarja izkoristil še Timotej Grmšek in v 17. minuti Velenjčane popeljal na prednost +3 (9:6). To je bilo dovolj za minuto odmora na zahtevo celjskega trenerja, Luke Žvižeja. Velenjčani so se po kratkem odmoru vrnili še močnejši. V igro je vstopil David Miklavčič, ki je prednost Velenjčanov povišal na 11:6. Črno-rumeni so pred koncem prvega polčasa prednost le še zviševali. Tajnik je tik pred sireno zadel svoj šesti gol na srečanju, Velenjčani pa so na odmor odšli s prednostjo devetih zadetkov (19:10).

Velenjčani so se iz glavnega odmora vrnili izjemno razpoloženi. Kenan Pajt je v 33. minuti, po izključitvi na strani Celja, s sedmih metrov zadel za +10 (20:10). Odlično razpoloženi Panjtar je še naprej blestel v golu, Miha Kavčič pa je v 40. minuti dosegel zadetek za +12 (25:13), iz protinapada pa je v 41. minuti za 25:13 zadel Pajt. Za najvišjo prednost na tekmi je v 52. minuti poskrbel Kavčič, z zadetkom za +13 (29:16). V nadaljevanju je Celjanom uspelo poraz nekoliko omiliti, na koncu pa so se velike zmage s 30:22 veselili Velenjčani.

 

Čestitamo!

 

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!