ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Rokomet] Gorenje Velenje z zmago iz Kopra

NOVICA 17.05.2021



Velenjčani so iz Kopra, po izjemno napetem boju, domov odnesli novi dve točki. V koprski Bonifiki so bili od domačinov boljši z 31:29. Ekipa iz Šaleške doline se na lestvici Lige NLB nahaja na 3. mestu. Za Trimom Trebnjim zaostaja za dve točki, za Celjani eno, a je odigrala dve tekmi manj od obeh vodilnih ekip.


Tekmo so povedli domačini z 1:0 v 1. minuti. V naslednjih minutah sta ekipi igrali povsem izenačeno, Velenjčani pa so se v 15. minuti s strelom Tilna Sokoliča odlepili na +3 (8:5). Domačini so v 19. minuti ponovno poskrbeli za izenačenje (9:9), a je Sokolič s tremi zaporednimi zadetki črno-rumene v 27. minuti popeljal na tri gole prednosti (14:11). Na glavni odmor so črno-rumeni odšli s prednostjo treh golov (15:12).

V drugi polčas so gostje vstopili izjemno udarno. V 39. minuti so bili Velenjčani v prednosti že za +6 (22:16), ko je mražo nasprotnikov zatresel Enej Slatinek Jovičič. Velenjčani so prednost šestih golov držali vse do 50. minute, v nadaljevanju pa so svoje vrste strinili domačini. V 57. minuti so se Koprčani velenjskim osam bljižljižali na dva zadetka zaostanka (28:30), v 59. minuti pa celo na zadetek zaostanka (29:30). Velenjčani so zmago (31:29) potrdili v zadnjih sekundah, ko je s sedmih metrov zadel Domen Tajnik.

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Tilen Sokolič z osmimi zadetki. 

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje / Jurij Vodušek

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!