ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Velenjčani do naslova Pokalnih prvakov

NOVICA 13.05.2019Rokometaši Gorenja so v finalu Pokala Slovenije v nedeljo premagali rokmetaše novomeške Krke. Črno-rumeni so slavili s 24:20 in osvojili drugi naslov Pokalnih prvakov v zgodovini kluba.

 

Krka je v tekmo vstopila izjemno odločno. S svojo agresivno obrambo so goste silili v dolge napade. V 8. minuti srečanja je po obrambi Emirja Taletovića za 4:2 in prvo vodstvo velenjskih os s +2 zadel Miha Kavčič. Obramba črno-rumenih je delovala dobro, nekaj nezbranosti se je prikradlo v napad. Spremljali smo izenačeno igro, v 22. minuti srečanja pa so Velenjčani po zadetku Vlade Matanovičaz linije 9 metrov povedli že s štirimi zadetki prednosti (9:5). Krkaši so ob pomoči domačega vratarja držali korak z gostujočimi rokometaši, ki so na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti (10:8).

 

Velenjčani so odlično nadaljevali tudi v drugem delu. Ponovno so povedli s +4, ko je Matic Verdineks svojim četrtim zadetkom v 33. minuti srečanja zadel za 12:8. Domači so s svojo gibljivo obrambo še naprej povzročali nekaj težav v napadu gostujočim rokometašem. Kljub nekaj težavam v napadu pa so Velenjčani s svojo značilno nepopustljivo igro v obrambi držali razliko, ki so jo ustvarili v prvem delu drugega polčasa. V 54. minuti so domači še upali na uspeh, ko je rezultat v Novem mestu kazal 20:18 v korist Velenjčanov. A ti so v zadnje minute vstopili zbrano in s ponovno odločno razpoloženim Taletovićem na čelu tekmo mirno pripeljali do konca.

 

Z zmago s 24:20 so rokometaši Gorenja Velenja osvojili drugi naslov pokalnih zmagovalcev, prvega so v svojo zbirko pospravili leta 2003.

 

 

Vlado Matanović, rokometaš Gorenja Velenja:

»V prvi polčas smo stopili nekoliko zadržano. Vedeli smo, kakšno težo nosi te tekma. Med polčasom smo se zbrali, vedeli smo, da moramo iti na vse ali nič. V drugem polčasu smo odigrali do zadnjih atomov moči in na koncu zasluženo slavili.«

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Adijo šola, živjo šport - izkoristi čas za naslednje aktivnosti

DOGODEK
Zimske počitnice se približujejo in vabimo vas, da se nam pridružite na naših počitniških programih