Športna zveza Velenje


"Zmaga je nagrada za tiste, ki vztrajajo toliko časa, da premagajo bolečino!"


Projekti

NAUČIMO SE SMUČATI

Projekt Naučimo se smučati poteka na Golteh, njegov namen pa je otroke petih razredov osnovnih šol naučiti smučanja in varnosti na smučišču.
Gre za edinstven tovrstni projekt v Sloveniji in vključuje šole v Mestni občini Velenje, občinah Šoštanj, Šmartno ob Paki, Mozirje ter Nazarje, kjer so z omenjenim projektom tudi začeli.
Projekt je za otroke in njihove starše brezplačen; za učenje in spremstvo poskrbijo učitelji, za prevoze občine ter pokrovitelji, za smučarske učitelje pa Fundacija za šport. Tudi smučarsko opremo si lahko otroci izposodijo brezplačno. Skupina učiteljev smučanja z užitkom prenaša svoje znanje na otroke in največja nagrada so veseli in zadovoljni otroci. Ti vsak dan končajo pouk okoli enajste ure, po kosilu v šoli pa jih prepeljejo na Golte, kjer traja smučarski tečaj ves teden.

V šolskem letu 2015/2016 se je program Naučimo se smučati začel s 04.01.2016. Šolarji se pridno učijo in z veseljem osvajajo nova znanja na smučeh, kar si lahko ogledate na naslednjih povezavah:

Osnovna šola Livada Velenje

Osnovna šola Karla Destovnika Kajuha Šoštanj 1. skupina

Osnovna šola Gustava Šiliha Velenje

Osnovna šola KDK Šoštanj 2. skupina, Osnovna šola Mihe Pintarja Toleda Velenje in Center za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje

Na spodnjih povezavah pa si lahko ogledate utrinke projekta Naučimo se smučati v šolskem letu 2014/2015.

Osnovna šola Mihe Pintarja Toleda Velenje

Osnovna šola Livada Velenje

Osnovna šola Gustava Šiliha Velenje

 

 

 

 


Koledar dogodkov

Velenje se predstavi 2017

DOGODEK
V soboto, 16. septembra, bo na Titovem trgu tradicionalna prireditev Velenje se predstavi 2017. V okviru prireditve se bodo v Teku očkov lahko preizkusili tudi očetje s svojimi malimi nadobudneži.