ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ekipno člansko DP v Velenju in posamično DP za U16 na Koroškem

NOVICA 16.09.2019Lep izkupiček na prvenstvu Slovenije za pionirje in pionirke U16 v Ravnah na Koroškem. 3x prvaki Slovenije: Lara Skornšek v metu diska, Tim Dolar v suvanju krogle in Sebastjan Turinek v teku na 1000 m. Vsi omenjeni so se tudi uvrstili v reprezentanco SLO. Blaž Pusovnik je osvojil bron v teku na 1000 m. 

Po končanem prvem dnevu Ekipnega PS za člane in članice v Velenju, pa je ekipa deklet končala na 3. mestu in ekipa fantov na 5. mestu.

Tudi 2. dan državnega prvenstva Slovenije v kategoriji pionirjev in pionirk je prinesel nekaj odličij. Tim Dolar je po včerajšnjem zlatu v suvanju krogle, zmagal tudi v metu diska, prav tako so postali zlati fantje v štafeti 4x300 m v postavi Skaza, Skornšek, Pusovnik in Turinek. Naida Nišič pa je osvojila bron v metu kladiva.

Drugi dan tekmovanja je na državne ekipnem prvenstvu za člane in članice v Velenju, poleg državnega rekorda Tine Šutej, ob skoku v palici (nov rekord znaša 473 cm), postavljen tudi nov državni rekord velenjske stafete 4x400 m.

Dekleta so štafetno razdaljo pretekle s časom 2:41,22, v postavi Agata Zupin, Alja Trupej, Jerneja Smonkar in Anita Horvat. Prejšnji rekord je imela štafeta AD Mass iz Ljubljane-2:43,13.

V ekipnem točkovanju je ekipa deklet osvojila bron, fantje pa peto mesto v skupnem seštevku. 

Vsem atletom in atletinjam čestitamo!

Vir: Atletski klub Velenje

Foto: AK Velenje Foto: AK Velenje Foto: AK Velenje Foto: AK Velenje Foto: AK Velenje

Koledar dogodkov

Adijo šola, živjo šport - izkoristi čas za naslednje aktivnosti

DOGODEK
Zimske počitnice se približujejo in vabimo vas, da se nam pridružite na naših počitniških programih