ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ose na prvi domači tekmi boljše od Krkašev

NOVICA 18.09.2019



Varovanci velenjskega trenerja Zorana Jovičića so v soboto odigrali drugo tekmo državnega prvenstva in z odlično igro v drugem polčasu s +7 premagali rokometaše Krke.

Na tekmi proti Krki trener Jovičić ni mogel računati na že nekaj časa odsotnega Vladimirja Bojanića, ter na vratarja Aljaža Panjtarja, ki je moral zaradi bolečin v hrbtu tekmo izpustiti. Priložnost in mesto v ekipi je trener Gorenja Velenja ponudil mlademu vratarju Alenu Husejnoviću. 

Rokometaši Gorenja so tekmo odlično odprli in povedli s 3:0. Gostje so se zbrali in izid v 10. minuti izenačili na 4:4. Sledile so izenačene minute, nato pa so si velenjske ose v 21. minuti, po odlični igri v obrambi z Emirjem Taletovičem na čelu, znova priigrale dva gola prednosti (11:9). Velenjčani so na odmor odšli s tremi goli prednosti, ko je za 15:12 zadel Matic Verdinek iz sedmih metrov.

Črno-rumeni so odločno stopili v drugi polčas in v prvih desetih minutah povečali vodstvo na +5 (20:15). Gostje nikakor niso našli odgovora na čvrsto velenjsko obrambo, kar so ose izkoristile in prihajale do lahkih zadetkov. V 50. minuti je rezultat na semaforju kazal že +8 za rokometaše Gorenja, kar je bilo dovolj, da so domačini tekmo mirno pripeljali do konca. Končni rezultat je bil 32:25. 

Najboljši strelec Velenjčanov je bil z osmimi zadetki povratnik Miha Kavčič, Aleks Kavčič jih je dodal šest.

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje 

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!