ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Za gol prekratki v Ribnici

NOVICA 30.09.2019



Velenjčani so začeli silovito in s tremi zaporednimi protinapadi v 4. minuti povedli s 3:0. Domačini so se kmalu prebudili in z delnim izidom 6:0 prišli do vodstva s 6:3. V 16. minuti je bil izključen Vlado Matanović, kar je bila že tretja dvominutna izključitev za goste. Ribničani so v 19. minuti prišli do najvišjega vodstva s štirimi zadetki (11:7), vendar so se rokometaši Gorenja hitro pobrali in v 23. minuti je iz hitrega protinapada zadel Ibrahim Haseljić za gol zaostanka (11:10). To je bilo dovolj, da je trener Ribnice vzel minuto odmora in tudi uspešno zaključil naslednji napad (12:10). Rokometaši Riko Ribnice so do konca prvega polčasa obdržali vodstvo dveh zadetkov in v garderobo odšli z rezultatom 15:13.

V prvem napadu drugega polčasa so domačini zadeli svojo četrto sedemmetrovko na srečanju za 16:13. A ose se niso predale in v 41. minuti srečanja je izid na 19:19 izenačil Domen Tajnik. Sledile so izenačene minute, nato pa so se rokometaši iz Ribnice znova odlepili in v 53. minuti izenačili najvišje vodstvo na tekmi s +4 (26:22). Črno-rumeni so se v 56. minuti z delnim izidom 3:0 ponovno približali domačinom (27:26). Sledila je razburljiva končnica, kjer so imeli Velenjčani v 57. minuti priložnost za izenačenje a je niso izkoristili. Naslednji napad Ribnice se je končal z rdečim kartonom za Vida Levca, ki je po obrazu nenamerno udaril domačega igralca. Odločilni gol za 28:26 so Ribničani dosegli v 59. minuti. V zadnjem napadu je iz sedemmetrovke rezultat na končnih 28:27 znižal Tajnik.

Najboljši strelec srečanja je bil Matic Verdinek s šestimi zadetki, sledil mu je Domen Tajnik s petimi.

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!