ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Zmaga proti Kopru v domači Rdeči dvorani

NOVICA 03.10.2019Velenjčani so po dolgem času zopet odigrali tekmo v domači Rdeči dvorani in prišli do novih dveh točk v domači Ligi NLB. Boljši so bili od ekipe Kopra s 37:32.

 

Na klopi Velenjčanov ni bilo poškodovanega Vida Levca, prav tako na tekmi ni igral Aljaž Panjtar, ki še čuti bolečine v hrbtu.

 

Ose so srečanje dobro odprle in po zapravljenem prvem napadu Kopra povedle z 1:0. Do 6. minute srečanja smo lahko gledali izenačen boj, ko je rezultat na semaforju kazal 3:3. Nato pa so pobudo prevzeli domačini in z lepimi akcijami v 13. minuti naredili delni izid 4:0, ter si tako priigrali lepo prednost (9:5). V 15. minuti je gostujoči trener Uroš Rapotec zahteval minuto odmora, vendar so ose še naprej narekovale tempo igre. V 16. minuti je svoj prvi gol v črno-rumenem dresu dosegel Vladimir Bojanić za vodstvo z 12:7. Končni izid in najvišje vodstvo prvega polčasa je postavil Miha Kavčič (21:15).

 

Drugi polčas so ponovno dobro odprli rokometaši iz Šaleške doline iz z dvema zadetkoma Andrisa Celminša prišli do vodstva s 23:16. Igra je domačinom stekla in v 37. minuti so prišli do najvišjega vodstva na tekmi s sedmimi zadetki (25:18). Čeprav so se gostje v 45. minuti približali na 30:27, pravega recepta proti Velenjčanom niso našli. V 54. minuti je z lepim zadetkom izza hrbta kapetan David Miklavčič popeljal ose do prednosti s 34:27. Črno-rumeni so tekmo mirno pripeljali do konca, končni rezultat je bil 37:32. 

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Adijo šola, živjo šport - izkoristi čas za naslednje aktivnosti

DOGODEK
Zimske počitnice se približujejo in vabimo vas, da se nam pridružite na naših počitniških programih