ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ose s prepričljivo zmago iz Izole

NOVICA 18.11.2019



Velenjski rokometaši so v sredo odigrali tekmo 10. kroga domače Lige NLB. V gosteh so se pomerili z ekipo iz Izole in domov odnesli prepričljivo zmago. Rezultat je bil 27:37.

Tudi na tekmi proti Izoli trener Zoran Jovičić ni mogel računati na poškodovanega Domna Tajnika ter Miho Kavčiča.

Tekma se je začela z dobrimi obrambami vratarjev na obeh straneh. Prvi gol na tekmi so zadeli domačini v 4. minuti in povedli z 1:0. Do 8. minute tekme smo gledali izenačeno tekmo, kjer so domačini držali prednost enega zadetka. V 9. minuti je za prvo vodstvo os iz hitrega protinapada poskrbel Vlado Matanović (3:4). Velenjčani so nato ujeli pravi ritem in pričeli tresti mrežo nasprotnika. Z dobro obrambo na čelu z Emirjem Taletovičem so do 20. minute tekme naredili delni izid 9:0, rezultat je bil 4:13. Tudi do konca prvega polčasa so ose samo še stopnjevale vodstvo in dosegale lahke zadetke. V 23. minuti je za +10 zadel Grega Okleščen. V slačilnico so gostje odšli z vodstvom z 21:12.

V drugem polčasu je v vratih Taletoviča zamenjal Aljaž Panjtar, ki se je prav tako dokazal že v uvodnih minutah. Z dobrimi obrambami in hitrimi protinapadi so črno-rumeni v 32. minuti prednost z zadetkom Ibrahima Haseljića povečali na +11 (12:23). Za najvišjo prednost os je v 37. minuti zadel Matic Verdinek (14:27). Slednji je bil s sedmimi zadetki tudi najboljši strelec srečanja. Velenjčani so srečanje mirno pripeljali do konca in se veselili zmage s 37:27. Dve točki v domačem prvenstvu sta lepa popotnica za velenjske rokometaše pred sobotno tekmo evropskega Pokala EHF, ko v Rdeči dvorani gostuje ekipa Metalurga.

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak