ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Slovenski igralci curlinga z otvoritvenim turnirjem v Velenju začeli sezono

NOVICA 29.11.2019



Čeprav razmere še niso povsem zimske, so na drsališču v Sončnem parku v Velenju kot prvi v Sloveniji že odprli ledeno ploskev na prostem. Tam se je se je v soboto, 23. novembra, zbrala množica navdušencev vse bolj popularnega zimskega športa na ledu - curlinga. Potekal je namreč Velenjski otvoritveni turnir v curlingu.

 

Kot je za ta šport značilno, ni manjkalo intenzivnega pometanja, napetih metov kamnov ter glasnega vzklikanja na ledu. Organizatorji iz HKV Velenje so poskrbeli za izjemen dogodek tako za tekmovalce, kot za vse gledalce, ki so se lahko spoznali s tem vse popularnejšim športom.

Na turnirju, ki tradicionalno otvori sezono curlinga v Sloveniji je nastopalo 13 ekip iz celotne Slovenije. Tokrat je prvo mesto osvojila ekipa Veriga curling team, drugo mesto Sochi Komanda in tretje mesto ekipa Rolba. Brez dvoma pa so vse ekipe pokazale izrazit olimpijski športni duh in dobro voljo.

Hokejskemu klubu Velenje čestitamo za odlično izvedbo tekmovanja!

 

Vir: www.velenjcan.si

Foto: Jurij Vodusek Foto: Jurij Vodusek

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!