ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Janja Garnbret športnica leta 2019

NOVICA 18.12.2019



Društvo športnih novinarjev Slovenije je na Športniku leta podelilo nagrade najboljšim slovenskim športnikom leta 2019. Najboljša športnika sta športna plezalka Janja Garnbret in kolesar Primož Roglič, najboljša ekipa pa moška odbojkarska reprezentanca.

Najboljše športnice, športnike in ekipo leta v Sloveniji so razglasili na 52. podelitvi nagrad v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. 

Janja Garnbret drugo leto zapored na vrhu!

Naslova športnice leta se je drugo leto zapored razveselila športna plezalka Janja Garnbret, članica Šaleškega alpinističnega odseka Velenje (prejela je 269 točk), ki si je tudi letos pokorila vse najboljše športne plezalke sveta.

"Rezultatsko prihodnje leto ne morem ničesar izboljšati, lahko pa še veliko stvari izpilim, med njimi psihično pripravljenost. Seveda vsa dekleta pozimi trdo trenirajo in tudi jaz bom, da bom tudi prihodnje leto dosegala dobre uspehe," je povedala Garnbretova.

Najboljši športniki so pred odhodom v Cankarjev dom najprej šli na sprejem k predsedniku Borutu Pahorju v predsedniško palačo. V imenu športnikov je na sprejemu spregovoril Primož Roglič, najboljši kolesar sveta na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI): "Hvala za vso dosedanjo in prihodnjo podporo. Mi bomo še naprej: prvič najboljši, drugič dobri in tretjič se nam bo vse podrlo. Vedno pa se bomo borili pošteno do zadnjega atoma moči."

Iskrene čestitke Janja Garnbret in čestitke tudi vsem ostalim!

 

Vir: RTVSLO.SI

 

Vir: RTVSLO.SI VIR: RTVSLO.SI

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!