ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Deskanje - Gloria Kotnik deveta na paralelnem veleslalomu za svetovni pokal

NOVICA 13.01.2020



Prvi paralelni veleslalom za svetovni pokal alpskih deskarjev v letošnjem koledarskem letu sta v švicarskem Scuolu dobila Nemka Ramona Theresia Hofmeister in Rus Andrej Sobolev. Izmed slovenske četverice se je s petim mestom najbolj izkazal Tim Mastnak. Finalistka je bila tudi Gloria Kotnik, ki je tekmo končala na devetem mestu. Žan Košir (19. mesto) in Rok Marguč (odstop) sta ostala brez izločilnih finalnih dvobojev. Deskarska karavana se zdaj seli v avstrijski Bad Gastein, kjer bosta v torek in sredo na sporedu posamični in ekipni paralelni slalom.

Po dopoldanskih kvalifikacijah je bil izkupiček slovenskega tabora polovičen. Rok Marguč je odstopil že v prvi kvalifikacijski vožnji in tako ostal brez uvrstitve. ˝Ne vem zakaj so progo polili z vodo. Škoda. To bi lahko bila zelo lepa tekma, tako pa, … ˝ je bil po tekmi kritičen in nezadovoljen Marguč, ki se je s Scoula že preselil na italijanski Kronplatz, kjer bo naslednja dva dneva posvetil slalomskemu treningu. Izkušeni 33-lertnik upa, da mu bo v Bad Gasteinu končno uspelo materializirati dobre vožnje in formo s treninga. Tudi dve leti starejši Žan Košir je v Švici ostal brez željenega in načrtovanega finala. V prvi kvalifikacijski vožnji je osvojil sedmo mesto, v drugo pa se mu ni izšlo (25. mesto), tako da je tekmo končal izven finala, na 19. mestu. Za uvrstitev v finale mu je zmanjkalo 38 stotink sekunde.

Tim Mastnak in Gloria Kotnik sta se s tretjim oziroma drugim izidom kvalifikacij zanesljivo uvrstila v finale. Mastnak se je v prvem krogu pomeril z vedno neugodnim Nemcem Stefanom Baumeistrom. Deskarja sta v cilj prišla z ramo ob rami, ker pa je bil naš deskar boljši v kvalifikacijah, se je uvrstil v naslednji krog. V četrtfinalu je Mastnak žal odstopil, v polfinale se je tako presenetljivo uvrstil Poljak Oskar Kwiatowski. Slednji je bil na koncu tretji, mesto na zmagovalnem odru si je razdelil z domačinom Dariem Caviezlom. Zmage se je po dveh ˝ničlah˝ (32. in 29. mesto) veselil Rus Andrej Sobolev, ki je v finalu zanesljivo ugnal Avstrijca Benjamina Karla.V ženski konkurenci je še tretjič zapored zmagala Nemka Ramona Theresia Hofmeister, ki je bila v finalu boljša od Rusinje Sofije Nadyrshine. Tudi dvoboj za stopničke je bil nemško – ruski, le da je bila tokrat hitrejša Rusinja. Milena Bykova, ki je v četrtek praznovala 22 rojstni dan si je tako prideskala lepo darilo, dve leti mlajša Melanie Hochreiter pa se je morala zadovoljiti s četrtim mestom. Gloria Kotnik, ki je dosegla drugi kvalifikacijski čas je v osmini finala dobro začela dvoboj proti Poljakinji Aleksandri Krol, v spodnjem delu pa je naredila napako in odstopila. Tako ji je, zaradi odličnih kvalifikacij, pripadlo deveto mesto. Naslednji teden (Bad Gastein in Rogla) naj bi se deskarski karavni znova pridružila Ester Ledecka, ki je danes na tekmi alpskih smučark v avstrijskem Altenmarktu z osmim mestom dosegla novo visoko smučarsko uvrstitev.

Vir: Sloski.si

Vir: Sloski.si - Foto: Miha Matavž, FIS

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak