ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Do nove zmage v koprski Bonifiki

NOVICA 03.02.2020



Velenjčani so v nedeljo odigrali tekmo 16. kroga domače Lige NLB. V koprski Bonifiki so se pomerili z domačini in dosegli pomembno zmago v domačem prvenstvu. Zmaga s 26:25 je odšla v Velenje.


Prvi zadetek na tekmi je zadel kapetan David Miklavčič, za vodstvo gostov v 3. minuti z 1:0. V začetnih minutah je bila prisotna nervoza na obeh straneh, posledica pa so bile tehnične napake. Koprčani so uspeli izenačiti na 1:1 v 5. minuti srečanja. Tudi v naslednjih 5. minutah nismo videli nobenega zadetka. Iz sedemmetrovke je v 10. minuti za 1:2 zadel Vlado Matanović, zatem pa za vodstvo Velenjčanov s 3:1 poskrbel Aleks Kavčič. Velenjčani so držali prednost dveh zadetkov do 19. minute, nato so se prebudili Koprčani, ki so izenačili izid na 5:5. V naslednjih minutah smo gledali igro gol za gol, kjer si nobena od ekip ni uspela priigrati večje prednosti. Z dobro obrambo na čelu z vratarjem Aljažem Panjtarjem, so črno-rumeni v 24. minuti prišli do vodstva s + 3 (6:9), kar je bilo dovolj, da je na koprski strani z minuto odmora reagiral trener Uroš Rapotec. Domačini so se po zaostanku in minuti odmora vrnili in v 26. minuti zadeli za gol zaostanka (8:9). Z zadetkom prednosti so velenjski rokometaši tudi odšli na odmor. Rezultat prvega polčasa je bil 10:11.

 

Drugi polčas so odprli Koprčani. V vratih je Panjtarja zamenjal Emir Taletović, ki se je vrnil po poškodbi. Prvi napad domačih rokometašev ni bil uspešen, na drugi strani je iz hitrega protinapada svoj šesti gol zadel Matanović za vodstvo s +2 (10:12). Začetek drugega polčasa so bolje začeli rokometaši Gorenja Velenja, ki so v 36. minuti povedli s 15:11. Po minuti odmora domačih igralcev in spremembi obrambe so se Koprčani v 39. minuti ponovno vrnili in se približali na 14:16. Velenjčani so držali prednost dveh, treh zadetkov do 45. minute. Domači so nato uspeli približati na samo gol zaostanka (17:18), vendar večjega preskoka v naslednjih minutah niso uspeli storiti. Na tekmi smo videli kar nekaj napak in zgrešenih strelov na obeh straneh. V 54. minuti si je dvominutno kazen na gostujoči strani prislužil Vid Levc, Koprčani pa so uspešno izkoristili sedemmetrovko in zadeli za 21:22. V naslednjih minutah sta Miha in Aleks Kavčič poskrbela, da so Velenjčani lažje zadihali. V 56. minuti je bilo +3 za goste (21:24). Minuto odmora je vzel domači trener in Koper se je ponovno približal na -2 (22:24). Dokončno usodo Primorcev sta zapečatila Matanović iz krila za 22:25 in A. Kavčič za +4 (22:26). Na koncu so Koprčani uspeli rezultat znižati na 25:26. Zaslužena zmaga je potovala v Velenje.

 

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Matanović z devetimi zadetki, sledil mu je A. Kavčič s štirimi.

Čestitamo!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: Rokometni klub Gorenje Velenje Foto: Rokometni klub Gorenje Velenje Foto: Rokometni Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!