ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Ose z dobrimi vtisi iz Magdeburga

NOVICA 10.02.2020



Srečanje so odprli Velenjčani, ki prvega napada niso izkoristili, na drugi strani pa so ekspresno zadeli domači za 1:0. Izid je bil izenačen do 4. minute, ko je na semaforju kazalo 2:2, nato pa je sledila serija zadetkov Magdeburga. V 8. minuti so zadeli za vodstvo s 5:2. V vratih je blestel vratar domači vratar in obranil nekaj lepih priložnosti Velenjčanov. Pri rezultati 6:2 je moral reagirati trener Zoran Jovičić. V 10. minuti je Grega Okleščen prekinil strelski post Velenjčanov in znižal izid na 7:3. Osam igra v napadu nikakor ni stekla, zgrešili so tudi preveč čistih priložnosti, kar so Nemci na drugi strani kaznovali z zadetki. Izid na semaforju je v 15. minuti kazal že +6 (10:4) za domačine. V 18. minuti se je z obranjeno sedemmetrovko izkazal Emir Taletović, na drugi strani pa je bil, prav tako iz sedemmetrovke, uspešen Matic Verdinek za znižanje izida na -5 (10:5). Nemci so držali varno prednost štirih zadetkov vse do 28. minute. Nato pa se je z dvema zaporednima zadetkoma izkazal Vladimir Bojanić, ki je poskrbel za znižanje rezultata na 15:13.

V začetnih minutah drugega polčasa so dobro začeli črno-rumeni in v 33. minuti po obrambi Taletovića in zadetku Aleksa Kavčiča prišli na samo zadetek zaostanka (16:15). V 36. minuti so Velenjčani, po hitrem protinapadu in zadetku Ibrahima Haseljića, uspeli izid izenačiti na 17:17. Rokometaši Gorenja Velenja so v naslednjih minutah odigrali hrabro v obrambi; v 37. minuti je stoodstotno priložnost obranil Taletović, na drugi strani pa so imeli Velenjčani priložnost za prvo vodstvo na tekmi, ki je niso uspeli izkoristiti. To jim je uspelo v naslednjem napadu v 39. minuti, ko je za prvo vodstvo os na srečanju zadel Andris Celminš (18:17). Ekipa Magdeburga je kmalu izid izenačila in v 41. minuti prišla do novega vodstva z 19:18. Nekaj nezbranosti v obrambi Velenjčani je bilo dovolj, da so domači ponovno pobegnili na +3 (22:19), nakar je reagiral tudi trener Velenjčanov, Jovićić. Iz sedemmetrovke je bil pri rezultatu 23:20 neuspešen Verdinek, na drugi strani pa je ekipa Magdeburga ponovno povedla s +4 (24:20). Do konca polčasa so domačini uspeli zadržati vodstvo in ga tudi povišati. Razlika v kvaliteti ekip se bila vseeno prevelika, da bi lahko gostje naredili kakšno večje presenečenje. Končni rezultat tekme je bil 32:26.

Najboljša strelca pri Velenjčanih sta bila Celminš ter Bojanić, vsak s po petimi zadetki. Izkazal se je tudi Taletović s 14 obrambami.

Vladimir Bojanić, rokometaš Gorenja Velenja:

»Na začetku smo malo slabše odprli tekmo, bilo je kar nekaj napak. Potem smo hitro ujeli priključek in do konca prvega polčasa odigrali korektno. Drugi polčas smo prav tako začeli dobro, nato pa je sledila slaba obramba in na koncu zaslužena zmaga Magdeburga. Mislim, da rezultat ni najbolj realen, razlika bi lahko bila na koncu tudi manjša, ampak čaka nas še tekma v Velenju, kjer se bomo potrudili za boljši rezultat.«

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Magdeburg je na začetku povedel, mi smo imeli nekaj zgrešenih stoodstotnih priložnosti. Nato smo nekako vzpostavili ravnotežje in solidno odigrali v nadaljevanju ter odšli na odmor z dvema zadetkoma zaostanka. Drugi polčas smo odprli dobro, do 40. minute izenačili in povedli z zadetkom, v nadaljevanju pa je sledila slabša obramba in zaslužena zmaga Magdeburga. Celotna ocena je pozitivna, mislim, da smo dobro predstavili ekipo in slovenski rokomet, zato pohvale celotni ekipi.«

Sedaj čaka rokometaše Gorenja Velenja v četrtek tekma domačega prvenstva proti ekipi Ormoža, nato pa nova evropska tekma, tokrat proti francoskim Nantesom v domači Rdeči dvorani. Tekma bo v nedeljo ob 18:45.

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!