ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski rokometaši iz Ormoža z visoko zmago

NOVICA 14.02.2020



V športni dvorani Hardek v Ormožu so Velenjčani odigrali novo tekmo državnega prvenstva, in sicer je bil tokrat nasprotnik RK Jeruzalem Ormož. V gosteh so bili boljši rokometaši velenjskega Gorenja s 34:24.

 

Ormožani so se v začetnih minutah pokazali kot izjemno žilav nasprotnik in tako so v začetku srečanja tudi držali korak s črno-rumenimi. V 4. minuti so imeli domači rokometaši priložnost iz hitrega protinapada, da povedejo s 3:1, a se je z obrambo izkazal Emir Taletović, na drugi strani pa izid izenačil Miha Kavčič (2:2). Kmalu za tem so velenjske ose, po zadetku Grega Okleščna, prišle tudi do prvega vodstva na tekmi (2:3). Obramba Velenjčanov ni blestela, kar so domači rokometaši izkoriščali in se dobro upirali vse do 20. minute. V 23. minuti je priložnost za prvo vodstvo s +3 (11:14) izkoristil Aleks Kavčič. Na odmor so gostje odšli s prednostjo štirih zadetkov, ko se je z obranjeno sedemmetrovko izkazal Taletović in postavil končni izid prvega polčasa – 13:17.

 

Ormožani so drugi polčas začeli izjemno slabo, saj so v prvih desetih minutah dosegli le dva zadetka. Zgodba na drugi strani je bila povsem drugačna, saj so gostje prikazali dobro obrambo, na čelu s Taletovičem ter dosegali lahke zadetke iz hitrih protinapadov. Prednost je v 38. minuti znašala že +10 (14:24), ko je po lepi podaji Domna Tajnika zadel kapetan os, David Miklavčič. Tudi po minuti odmora domačega stratega je bila zgodba podobna. Vrata v velenjski gol je zaklenil Taletović, priložnost za igro pa je trener Zoran Jovičič ponudil tudi mlajšim igralcem. V 48. minuti je za prednost s +13 (16:29) iz hitrega protinapada zadel Tadej Mazej. Žal je v 50. minuti nesrečno padel Ibrahim Haseljć, ki si je poškodoval koleno. Kako resna je poškodba bo znano v naslednjih dneh, ko bodo opravljene zdravniške preiskave. Ose so tekmo končale z desetimi zadetki razlike (24:34) in tako nadaljujejo niz neporaženosti v domači Ligi NLB.

 

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Matic Verdinek z devetimi zadetki, ki je tako prevzel prvo mesto na lestvici strelcev domače lige. Na 17. tekmah je dosegel 120 zadetkov.

Čestitamo!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: Jurij Vodušek Foto: Jurij Vodušek Foto: Jurij Vodušek

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak