ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Nantes premočan nasprotnik za ose

NOVICA 17.02.2020



Velenjski rokometaši so v nedeljo odigrali prvo domačo tekmo skupinskega dela Pokala EHF proti francoskim Nantesom. Kljub dobri igri v drugem polčasu, so bili Francozi premočan nasprotnik za Velenjčane, ki so tekmo na koncu izgubili s 35:28.


V postavi trenerja Zorana Jovičića so tokrat manjkali Ibrahim Haseljić, ki si je na četrtkovi tekmi poškodoval koleno (kako huda je poškodba bo znano v naslednjih dneh), Aljaž Panjtar, ki še okreva po poškodbi zadnje stegenske mišice ter Jernej Drobež, ki si je na treningu poškodoval ramo.

 

Tekmo so suvereno odprli gostje, ki so že takoj na začetku srečanja pokazali, da so prišli v Velenje po zmago. V 5. minuti srečanja je za vodstvo Nantesa s 3:1 zadel Senjamin Burić, bivši rokometaš Gorenja Velenja. Francozi so igrali izredno hitro igro in kaznovali vsako napako Velenjčanov. Dirigent igre pri Francozih je bil Rok Ovniček, rokometaš, ki je prve rokometne korake napravil prav v Velenju. V vratih gostov je bil izjemen vratar Cyril Dumoulin, ki je obranil tudi dva strela os iz sedmih metrov. V 17. minuti je razlika znašala že +7 (5:12), prednost pa so gostje uspeli zadržati do konca prvega polčasa. Rezultat je bil 12:19.

 

Velenjčani so v drugi polčas krenili veliko bolje. Po šestih minutah igranja v drugem delu tekme so se v 36. minuti povsem približali Nantesu (18:21), tako da je moral z minuto odmora reagirati gostujoči trener Alberto Entrerrios. V 37. minuti je Vlado Matanović približal črno-rumene na samo dva gola zaostanka (19:21), ampak se je Nantes z dvema zaporednima zadetkoma ponovno odlepil na +4 (19:23). Nekajkrat so se Velenjčani še uspeli približati na štiri zadetke zaostanka, a so izkušeni Francozi prednost zadržali in jo v zadnjih desetih minutah tudi povečali. Videli smo kar nekaj lepih potez velenjskih os v drugem polčasu, ki so navduševale polno Rdečo dvorano, a na koncu je bila razlika v kvaliteti ekip vseeno prevelika, da bi lahko bili konkurenčni tekmec. Rezultat na koncu srečanja je bil 28:35.

 

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Matic Verdinek z osmimi zadetki, sledil mu je Aleks Kavčič s šestimi.

 

V sredo ob 19:00 čaka rokometaše Gorenja Velenja domača tekma proti Slovenj Gradcu, konec tedna pa ose potujejo v Španijo, kjer se bodo odigrale novo tekmo Pokala EHF, tokrat proti Ademar Leonu.

Čestitke fantom za borbeno igro!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

 

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak