ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Veselje za slovenski karate – Niklas Tamše vice prvak Evrope

NOVICA 18.02.2020Minuli vikend, med 7. in 9. februarjem je v Budimpešti, na Madžarskem potekalo Mladinsko evropsko in U21 prvenstvo. Slovenske barve je pod vodstvom petih reprezentančnih trenerjev zastopalo trideset reprezentantk in reprezentantov.

Največ veselja je slovenski reprezentanci prinesel srebrni Niklas Tamše, ki je lanskoletno deveto mesto iz Svetovnega prvenstva v Čilu le še oplemenitil.

Do kolajne so ga popeljali fenomenalni nastopi. Začel je zelo previdno, saj se z nasprotnikom Abdulahom Backo iz Albanije še ni pomeril. Zmage v prvem krogu se je veselil po sodniški odločitvi (5:0). Nato je gladko (4:0) premagal starega znanca iz Hrvaške, Noo Rumenjaka. Proti Portugalcu Gabrielu Pauolo je slavil le s tesnim (1:0). V polfinalu se je pomeril s starim znancem Stefanom Stanojevićem iz Srbije. Gladka zmaga (6:1) ga je popeljala v popoldansko finalno borbo.

V finalu mu je nasproti stal predstavnik Azerbajdžana, Sultan Huseynou. Dvoboj tekmovalcev, ki se dobro poznata iz borišč večjih mednarodnih tekmovanj (Karate Grand prix Croatia, Budapest open, Svetovno prvenstvo) je delno odločila sreča, saj se kljub vodstvu Huseynova Niklas ni predal in je vztrajno napadal. V zadnjih sekundah je nasprotnika presenetil z najvišje točkovano tehniko ipon, vendar se je čas na borišču iztekel.

Svojega in največjega slovenskega uspeha na evropskem tekmovanju se Niklas še ne zaveda in pravi: «Vem, da sem osvojil kolajno, v resnici še podoživljam tekmovanje, sprejemam čestitke in lepe želje. S trenerjem sva analizirala borbe. Vem, da je to trenutno moj največji uspeh v karieri, kaj sledi….s trdim delom je vse mogoče«

Pred vrati pa so že tekmovanja na domačih in mednarodnih boriščih, v maju pa Svetovni kup za mlade na Cipru, kjer bodo nove priložnosti, da svojemu izkupičku doda nove točke na Svetovni WKF lestvici, ki ga trenutno plasira na 5. mesto.

Čestitamo!

 

Vir: Edita Tamše
 

 

Foto: Edita Tamše

Koledar dogodkov

Adijo šola, živjo šport - izkoristi čas za naslednje aktivnosti

DOGODEK
Zimske počitnice se približujejo in vabimo vas, da se nam pridružite na naših počitniških programih