ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sabljanje - Dve srebrni medalji iz Zagreba

NOVICA 20.02.2020



V nedeljo, 16.2.2020, je šest sabljačev SK Rudolf cvetko nastopilo na 23. Rapir Kupu v Zagrebu. Za klub so nastopili Pia Čretnik, Iza Šerc, Ana Jurjovec, Leo Čretnik, Mark Poprask in Luka Fajmot. Za slednjega je bil to prvi nastop na sabljaškem turnirju nasploh.

Prvi so bili na vrsti fantje v kategoriji floret dečki B. Mark je v kvalifikacijskem kolu upravičil vlogo favorita in se brez poraza uvrstil v eliminacijski del. Tekmovanje sta v eliminacijah nadaljevala tudi Leo s tremi zmagami in dvema porazoma ter Luka, ki v kvalifikacijskem kolu ni zabeležil zmage. Leu in Marku je uspel preboj v naslednji eliminacijski krog, Luka pa je borbo za uvrstitev med šestnajst najboljših izgubil. V naslednjem krogu je moral Leo premoč priznati Hrvatu, Mark pa se je z zmagami v naslednjih treh krogih brez težav prebil vse do velikega finala. Po tesnem dvoboju s Poljakom je z rezultatom 15:10 slavil slednji. Mark je na koncu osvojil odlično 2. mesto, Leo je bil 10., Luka pa 17.

Leo in Mark sta nastopila tudi v kategoriji floret kadeti. Tokrat se je v kvalifikacijskem kolu bolje znašel Leo, ki je zabeležil tri zmage in dva poraza, v nadaljevanje tekmovanja pa se je z dvema zmagama in tremi porazi uvrstil tudi Mark. Oba sta preskočila prvi krog eliminacij in se uvrstila med 16 najboljših, v nadaljevanju pa izgubila eliminacijska dvoboja za uvrstitev med osem najboljših. Leo je tekmovanje končal na 9. mestu, Mark pa je dosegel 12. končno mesto.

V kategoriji floret kadetinje so nastopile Pia, Iza in Ana. V kvalifikacijskem kolu tekmovanja so vse tri zabeležile dve zmagi in dva poraza. Iza se je v prvem krogu kvalifikacij z zmago uvrstila med osem najboljših, tam pa je morala premoč priznati Italijanki, ki je bila boljša s tesnim rezultatom 15:13. Pia in Ana sta se v prvem krogu pomerili med sabo. Z rezultatom 15:5 je slavila Pia, v nadaljevanju pa je tesno premagala tudi rojakinjo iz ljubljanskega kluba. V polfinalu je bila z rezultatom 15:10 boljša od Italijanke, ki je pred tem izločila Izo, v finalu pa je z rezultatom 15:5 izgubila z domačo favoritinjo turnirja. Tako kot Mark pred njo, si je tudi ona prisabljala srebrno medaljo. Iza in Ana sta tekmovanje zaključili na 8. in 11. mestu.

Čestitamo!

 

Vir: SK Rudolf Cvetko Velenje

Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!