ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rok Jelen za en centimeter zaostal za bronom

NOVICA 05.03.2020Na mladinskem svetovnem prvenstvu je Rok Jelen na klasični, 10 km preizkušnji zasedel sijajno 4. mesto, potem ko je v ciljnem šprintu za bronom zaostal le za stotinko sekunde.

Nemški Oberwiesenthal je letošnje prizorišče mladinskega svetovnega prvenstva. Norvežan Jens Luraas Oftebro je pričakovano pometel s konkurenco, potem ko je že po skokih imel veliko prednost 52 sekund pred konkurenco. Rok Jelen je po skoku zasedel 6. mesto. Pričakovano je v teku pokazal zobe, ko je tekel v zasledovalni skupini za drugouvrščenim Avstrijcem Johannesom Lamparterjem, ki je zaostal dobro minuto za zmagovalcem. Jelen je dolgo časa narekoval ritem zasledovalne skupine štirih oz. petih kombinatorcev, na ciljni ravnini pa je z ramo ob rami bil boj do zadnjega centimetra s Francozom Gaelom Blondeaujem, žal pa je fotofiniš pokazal, da je bil Francoz malenkost hitrejši in Jelen je končal na nehvaležnem, a še vedno sijajnem 4. mestu.

Velenjčan Ožbej Jelen, prav tako član Smučarsko skakalnega kluba Velenje, pa je po slabem skoku končal na 40. mestu. Oba fanta se bosta ta petek in v nedeljo pomerila še v ekipni preizkušnji.

Čestitamo!

 

 

Vir: SSK Velenje

Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje

Koledar dogodkov

Adijo šola, živjo šport - izkoristi čas za naslednje aktivnosti

DOGODEK
Zimske počitnice se približujejo in vabimo vas, da se nam pridružite na naših počitniških programih