ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Pred praznimi tribunami do poraza z Izolo

NOVICA 09.03.2020Sobotna tekma 21. kroga Lige NLB med Gorenjem Velenjem in Izolo je bila zaradi navodil s strani odgovornih institucij za preventivo in zdravje odigrana pred PRAZNIMI TRIBUNAMI Rdeče dvorane. Na tekmi so presenetljivo, a zasluženo slavili rokometaši iz Izole z 28:25.

Na tekmi proti Izoli trener Zoran Jovičić ni mogel računati na poškodovane igralce Ibrahima Haseljića, Matica Verdinka, Miha Kavčiča, Grega Okleščna ter Aljaža Panjtarja.

 


Tekma se je začela izenačeno, z dobro obrambo na obeh straneh. Izkazala sta se tako domači (Emir Taletović), kot gostujoči vratar (Jasmin Hušić). Velenjčani so vodili pri izidu 1:0, ko je zadel Domen Tajnik ter pri 2:1, ko je bil uspešen Aleks Kavčič. Nato pa so pobudo prevzeli gostje iz Izole, ki so v 8. minuti povedli s +2 (2:4). Prednost gostov je, ob nezbrani igri Velenjčanov, naraščala in v 15. minuti srečanja znašala že +4 (4:8). Rokometaši Gorenja Velenja so se nekajkrat približali Izolanom na tri zadetke zaostanka, v 27. minuti imeli tudi priložnost, da se približajo na -2, a je bil v vratih ponovno uspešen gostujoči vratar. Do polčasa so si varovanci Fredija Radojkovića nabrali velikih pet zadetkov prednosti (10:15).

 

V drugem polčasu smo gledali prav tako kot v prvem, slabo igro Velenjčanov, ki se niso mogli približati gostom. V 38. minuti so Primorci povedli s +6 (12:18), nato pa so se prebudili tudi črno-rumeni in napravili delni izid 5:0. Andris Celminš je v 43. minuti zadel za 17:18 in ko se je že zdelo, da so se ose končno prebudile, so gostje v 50. minuti ponovno pobegnili na varnih +5 (19:24). V zadnjih desetih minutah igre so se Velenjčani še približali nekajkrat gostom na -2, ampak so bili Izolani dovolj zbrani, da niso spustili zmage iz rok. V 56. minuti so zadeli za 23:27 in po uspešni obrambi dokončno zapečatili usodo os. Zmaga s 25:28 je odšla na Primorsko.

 

Najboljši strelec srečanja pri domačih je bil Tajnik s sedmimi zadetki. 

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

EVROPSKI TEDEN ŠPORTA - VADBA NA SIJ POLIGONU MOZIRJE

DOGODEK
V sklopu EVROPSKEGA TEDNA ŠPORTA, bo na SIJ poligonu v Mozirju v nedeljo, 27.9.2020 potekala vadba za vse željne športa. Z vami bo licenciran trener fitnesa (FZS SLO) Nejc Pongrac