ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Znani najboljši velenjski športniki v letu 2019

NOVICA 28.05.2020



Velenje, 28. maj 2020 – Včeraj popoldne smo v atriju Galerije Velenje pripravili sprejem, na katerem smo razglasili najboljše velenjske športnike v letu 2019. Najboljši športnik invalid je strelec Franček Gorazd Tiršek, najboljša športnica invalidka je plavalka Anja Golčer, ekipa leta 2019 je Rokometni klub Gorenje Velenje, športnica leta 2019 je športna plezalka Janja Garnbret, športnik leta 2019 pa je nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik. Velenjskim športnicam in športnikom sta za vrhunske uspehe čestitala podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.

Med dobitniki priznanj, ki jih bomo letošnje leto zaradi nastalih razmer podelili naknadno oz. ko bo to mogoče so tudi:

Plaketo za dolgoletno delo v športu sta prejela  Zdenko Miklavc in Mujaga Ahmetović. Priznanje za športne pedagoge sta prejela Gorazd Hren in Katarina Praznik. Naslov športnika leta 2019 v neolimpijskih disciplinah je pripadel Luki Krel, najboljša športnica v neolimpijskih disciplinah pa je postala Staša Lipnik, oba prihajata iz Taekwon-do kluba Skala Velenje.

V kategoriji mladink je bila najboljša smučarska skakalka Jerneja Becel, najboljši mladinec pa Aljaž Osterc. Najboljši kadet je postal atlet Filip Dominković, naj kadetinja pa prav tako atletinja Alja Trupej. V kategoriji nagrad za najboljše šolsko športno društvo je zmagala osnovna šola Livada, najboljša športnica in športnik šolskega športnega društva pa sta postala Azra Zulić iz osnovne šole Livada in Rok Hudournik iz Osnovne šole Šalek.

Ostale nagrajence in nominirance pa si lahko ogledate na spletnem biltenu na povezavi TUKAJ.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!

Foto: Roman Bor Foto: Roman Bor Foto Roman Bor Foto: Roman Bor Foto: Roman Bor

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!