ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ukrepi na področju kategorizacije športnikov v RS zaradi epidemije COVID-19

NOVICA 30.05.2020



Trenažni procesi in nastopanje na domačih in mednarodnih tekmovanjih so trenutno zaradi epidemije koronavirusa oziroma COVID-19 večinoma prekinjeni oziroma se počasi ponovno začenjajo, ne vemo pa kdaj se bodo lahko normalno nadaljevali, kar povzroča veliko škodo športu na splošno predvsem pa športnikom in njihovim tekmovalnim karieram.

Posledično je športnikom onemogočeno doseganje rezultatov, na podlagi katerih bi si pridobili ali podaljšali status kategoriziranega športnika, s katerim so upravičeni do številnih statusnih pravic, ki jim pomagajo v njihovih življenjih na različnih področjih.

V luči zagotavljanja obstoječih statusnih pravic, na podlagi kriterijev, Zakona o športu in trenutnih izrednih razmer zaradi epidemije koronavirusa oziroma COVID-19 je OKS-ZŠZ kot rešitev nastale situacije za premostitev teh težav in v pomoč športnikom predlagal Strokovnemu svetu RS za šport sprejetje izrednih ukrepov na področju kategorizacije športnikov v RS, ki jih je dne 18.5.2020 na 5. dopisni seji tudi potrdil.
 

Sprejete ukrepe si lahko ogledate v dopisu Olimpijskega komiteja Slovenije na POVEZAVI.

Prav tako je Vlada na 18. redni seji izdala Odlok o spremembi Odloka o začasni splošni omejitvi zbiranja ljudi na javnih krajih in mestih v Republiki Sloveniji. S spremembo se sprošča začasna omejitev zbiranja na javnem kraju. In sicer bo s 1. junijem, ko začne veljati sprememba odloka, na javnih krajih dovoljeno zbiranje do 200 oseb. To seveda velja tudi za športne prireditve. Pri tem pa bo še vedno treba spoštovati varnostne ukrepe za preprečevanje prenosa okužbe.

Prav tako je Vlada izdala Odlok o spremembah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. S spremembo odloka se s 1. junijem odpravi prepoved opravljanja storitev fitnes centrov.

Pri izvajanju športnih aktivnosti je potrebno upoštevati vsa navodila ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani ministrstva, pristojnega za zdravje (https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19).

O vseh morebitnih spremembah Vas bomo obvestili.
 

Foto: Športna zveza Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!