ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet: Visoka zmaga na prvi tekmi državnega prvenstva

NOVICA 07.09.2020



 Varovanci velenjskega trenerja Zorana Jovičića so v soboto odigrali prvo tekmo državnega prvenstva. Tekmovalno sezono so otvorili z visoko zmago proti novincem med prvoligaši, MRK Ljubljana. Končni rezultat tekme je bil 30:18.

Na tekmi proti Ljubljančanom, trener Jovičić ni mogel računati na Ibrahima Haseljića, ki po poškodbi križne vezi še okreva.

Tekmo so povedli Velenjčani z zadetkom Matica Verdineka v 1. minuti. Črno- rumeni so bili do 6. minute v prednosti že za +4 (5:1). Gostujoča ekipa se je domačinom uspela v prvem polčasu nekoliko približati, vendar so bile ose ves čas v prednosti za vsaj +2. Ekipa iz Šaleške doline je na odmor odšla s štirimi zadetki prednosti, ko je za 14:11 v 30. minuti zadel David Miklavčič.

Po vrnitvi na igrišče je moštvo Gorenja Velenja stopilo na plin. V 33. minuti je v mrežo nasprotnikov zadel Kenan Pajt (15:11). Z zadetkom Aleksa Kavčiča so bili domačini v 44. minuti v prednosti že za +7 (20:13). Vrata je dobro zaklenil Aljaž Panjtar, saj so gostje v drugem polčasu dosegli le 7 zadetkov. Po odličnih obrambah so domači igralci prihajali do lahkih zadetkov in prednost je iz minute v minuto rasla. Tekma se je končala z zadetkom Vladana Lončarja v 60. minuti, z rezultatom 30:18.

Čestitamo!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

 

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!