ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski orli uspešni v Žireh in Kranju

NOVICA 08.09.2020



Sobota, 5. septembra, je bila bogata s skakalnimi tekmami, namreč v Žireh so skakali dečki in deklice do 12 in 13 let, v Kranju pa so se pomerili dečki do 16 let, mladinci in mladinke do 18 let in člani.

Velenjski orli so zasedli naslednja mesta:

V kategorji deklice do 12 let je Živa Živic zasegla 9.mesto. V kategoriji dečki do 13 let je Miha Kikec zasegel 31. mesto. Cene Brglez pa je moral tekmo zaradi bolezni izpustiti. "A verjamemo, da bo naslednjo tekmo že na zaletni rampi," sporočajo iz Smučarsko skakalnega kluba Velenje.

V Kranju je bila konkurenca zelo močna. V kategoriji dečki do 16 let je 11. mesto zasedel Luka Filip. Luka je z 2. skokom pokazal, da je v izvrstni formi, zato se že veseli naslednjih tekem.

V kategoriji mladinke do 18 let je Nika Vetrih zasegla 2. mesto. Nika je po poškodbi pokazala dva izvrstna skoka, v 2. seriji je imela celo najdaljšo daljavo, 102 m. Še prejšnji teden z longeto na roki in negotovostjo, ali je s komolcem vse v redu, je dokazala, da je poškodba zgolj preteklost.

Miha Lipovšek Ročnik pa je v kategoriji mladinci do 18 let zasedel 6. mesto. "Miha je naš novi član in veseli smo, da je začetek sezone otvoril z lepim rezultatom. Verjamemo, da je to zgolj uvod, saj je s skoki na treningih in pripravah pokazal, da sodi v sam vrh," sporočajo iz velenjskega kluba. Prav tako v kategoriji mladinci do 18 let sta nastopila Žan Hriberšek, ki je zasedel 13. mesto in Maj Felle, ki je zasedel 23. mesto. Njuna nastopa pa v klubu komentirajo takole: "Žanov začetek je obetaven, zato vsi verjamemo, da bodo naslednje tekme prinesla lepe rezultate. S trudom in zagnanostjo, ki ju kaže, bo temu zagotovo tako. Maju se skoka nista najbolj posrečila, a glede na to da je bila to šele prva tekma, smo prepričani, da bodo Majevi skoki na naslednjih tekmah takšni, kot jih kaže na treningih."

Pri članih pa je Patrik Vitez zasedel 13. mesto. Patriku je uspel skok dolg 97,5 m. V močni konkurenci s prisotnostjo članov slovenske A-reprezentance je Patrik spodbudno začel poletno sezono.

 

Vir: Velenjcan.si

Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!