ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velik uspeh Tadeja Voduška - NTK Tempo Velenje

NOVICA 05.07.2022



Pretekli teden (25.6 do 2.7. 2022) je bilo v Riminiju v Italiji organizirano Evropsko prvenstvo za veterane v namiznem tenisu. Tekmovanja se je udeležilo 3000 tekmovalcev iz več kot 40 držav Evrope. Na tekmovanju so nastopili tudi trije člani – veterani NTK Tempo iz Velenja: Doris Lesnik, Alfred Vodušek in Tadej Vodušek.

Doris Lesnik (v kategoriji nad 40 let) se je uvrstila med 16 v posamični konkurenci, pri dvojicah s Sonjo Gradišnik pa med 8. Fredi Vodušek (kategoriji 65 do 70 let) se je (nastopil je poškodovan) med posamezniki uvrstil med 128 najboljših, med dvojicami skupaj z Ivico Sklizovićem pa med 64 najboljših. Izrejmno dober rezultat pa je dosegel Tadej Vodušek (v kategoriji nad 40 let), ki je se je med posamezniki uvrstil med 64 najboljših, v dvojicah skupaj z Belgijcem Cedricom Merchezom pa je osvojil bronasto medaljo. Bron je največji uspeh Slovenca na tem evropskem prvenstvu in daleč največji uspeh Tadeja Voduška, ki je bil edini amater med zadnjimi šestnajstimi igralci med dvojicami. Tadej Vodušek je tretji Slovenec, ki je uspel na evropskem prvenstvu v namiznem tenisu za veterane osvojiti medaljo: Edo Vecko, Bojan Pavič in Tadej Vodušek.

Čestitamo!

 

Vir: Namiznoteniški klub Tempo Velenje

Foto: NTK Tempo Velenje Foto: NTK Tempo Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak