ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Janja Garnbret na tretji tekmi s tretjo zaporedno zmago

NOVICA 11.07.2022



 23-letna Janja Garnbret, najboljša športna plezalka, je z zmago v Chamonixu v Franciji, kjer je prvič nastopila pred sedmimi leti, zabeležila 52. uvrstitev na stopničke v svetovnem pokalu.

Tekmo v francoskem mestu so zaznamovale precej lahke smeri v polfinalu in finalu. V finalu so kar štiri plezalke, vključno Janjo, osvojile vrh smeri.

Kot ponavadi sem bila pred tekmo precej živčna, ker sem vedela, da so dekleta pred mano splezala do vrha. Čeprav sem vsake zmage vesela, ima današnja zmaga grenek priokus, ker so bile smeri prelahke. Kot da bi se postavljalci smeri malce norčevali iz nas in to ni vredu. Kljub vsemu sem na samem plezanju uživala," je po koncu tekme povedala zmagovalka Janja Garnbret, ki ima že 21 zmag v težavnosti.

Janja, ki je pred Chamonixu pred sedmimi leti osvojila srebrno medaljo in ji kasneje dodala še dve zlati in srebno, ima na to prizorišče vedno lepe spomine. "Prvega nastopa tukaj se spominjam, kot da bi bilo včeraj. Chamonix je eno od meni ljubših prizorišč, saj tukajšnje vzdušje res izjemno. Še posebej sem ponosna, ko vidim, kako sem zrasla od svojega prvega nastopa."

Čestitamo!

 

Vir: Planinska zveza Slovenije

Foto: Planinska zveza Slovenije

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak