ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Mednarodne igre šolarjev Coventry 2022

NOVICA 17.08.2022



V Angliji, točneje v mestu Coventry, so med 11.8. – 16.8. 2022 potekale 54. poletne mednarodne igre šolarjev.
S sodelovanjem na mednarodnih igrah šolarjev so si naši mladi športniki nabirali izkušnje, saj so tekmovali in se družili s preko 1.300 mladimi športniki v starosti od 12 – 15 let iz 73 mest in 33 držav sveta.

Letošnje leto so na mednarodnih igrah šolarjev velenjski športniki tekmovali v atletiki, tenisu in plavanju. Na igre so odpotovali atleti in atletinje: Jaka Brecl, Žan Stropnik, Hana Semprimožnik, Sara Acman, Maša Mežnar, Eva Sevčnikar, Neja Kimperk, Tia Lončarič skupaj s trenerko Natalijo Bah, plavalci in plavalke: Miha Princl, Grega Navodnik, Špela Pohorec, Eva Skledar, Najya Hana Jukić, Nastja Romih, Živa Perc s trenerjem Vladom Stjepićem ter tenisač in tenisačici: Jaša Krajnc, Gaja Golež in Eva Miklavžin skupaj s trenerjem Timotejem Kričejem.
Ekipa, ki sta jo vodila Katka Geršak in Nik Lemež, je tako štela 18 športnikov in 3 trenerje.

Prav vsi so se s svojimi nastopi potrudili po svojih najboljših močeh, kar dokazujejo tudi odlične uvrstitve naših športnikov in športnic na letošnjih igrah.

Najbolje se je zagotovo odrezala plavalka Najya Hana Jukić, ki se je domov vrnila z dvema srebrnima medaljama (50m - prosto in 50m - delfin) in eno zlato kolajno (50m - hrbtno).

Kolajne okoli vratu so se razveselile tudi atletinje Neja Kimperk, Maša Mežnar, Tia Lončarič in Sara Acman, ki so v šafetnem teku 4x100 metrov osvojile odlično tretje mesto. 

Mednarodne igre šolarjev za mlade športnice in športnike predstavljajo nepozabno doživetje in izkušnjo, ki jih je popeljala v svet velikih športnih tekmovanj.

Hvala Mestni občini Velenje za podporo!
 

Športna zveza Velenje Športna zveza Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak