ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčani v Beograd potujejo z osmimi zadetki prednosti

NOVICA 05.12.2022



Rokometaši Gorenja Velenja so na prvi tekmi 3. kroga Evropskega pokala slavili proti RK Partizan in v Beograd potujejo s prednostjo osmih zadetkov.

Po izenačenih uvodnih minutah tekme, na kateri trener Velenjčanov, Zoran Jovičić ni mogel računati na bolanega Eneja Jovičića, so ose v devetnajsti minuti po obrambi Matevža Skoka in zadetku Timoteja Grmška povedle za pet. Nekaj nezbranih minut črno-rumenih so gostje izkoristili in se približali na dva zadetka zaostanka. Razpoloženi Matevž Skok je zopet vrnil energijo med Velenjčane in po delnem rezultatu 4:0, so varovanci Zorana Jovičića na odmor odšli s prednostjo šestih zadetkov (15:9).

Tudi celoten drugi polčas so prevlado na igrišču imeli Velenjčani. Razpoloženi Tarik Mlivić je s svojim petim zadetkom, v dvainštirideseti minuti svojo ekipo popeljal do vodstva z dvanajstimi zadetki. V zadnjih minutah tekme so rokometaši RK Partizan nudili dober odpor črno-rumenim, a presenečenja v Rdeči dvorani niso mogli pripraviti. Prva tekma 3. kroga Evropskega pokala se je končala z rezultatom 28:20.

Najboljši strelec tekme je bil s sedmimi zadetki igralec RK Partizan Uroš Kojadinović. Pri Velenjčanih so bili s petimi zadetki najuspešnješi Tilen Sokolič, Matic Verdinek in Tarik Mlivić. Matevž Skok je zbral 17 obramb.

Varovanci Zorana Jovičića se v Beograd odpravljajo s prednostjo osmih zadetkov. Povratna tekma 3. kroga Evropskega pokala med RK Partizan in RK Gorenje Velenje bo v nedeljo, 11. decembra ob 18.00 uri v Beogradu.

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak