ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Atletika] Horvatova z osebnim rekordom do zmage

NOVICA 15.06.2023



13.6.2023 - Anita Horvat (Atletski klub Velenje) je na tekmi zlate serije Svetovne atletike v Turkuju na Finskem v teku na 800 m zmagala in s časom 1:58,73 dosegla osebni rekord.

Anita Horvat, srebrna na marčevskem evropskem dvoranskem prvenstvu v Istanbulu na 800 m, je bila na tekmi Paavo Nurmi Games v cilju pred Južnoafričanko Prudence Sekgodiso (1:58,87), bronasto lani na afriškem prvenstvu. Tretja je bila Britanka Jemma Reekie (1:59,41), četrta predlani na olimpijskih igrah v Tokiu. Skupaj se je pet tekačic spustilo pod mejo dveh minut.

“Konkurenca je bila zelo dobra, zato sem zmage še bolj vesela. Stadion je povsem poln, vzdušje je izjemno. Med tekmo sicer nisem slišala gledalcev, ker sem se povsem osredotočila na tek in tekmice. Mogoče sem prvi krog začela nekoliko prehitro, bila sem na čelu po 500 m, potem pa padla na šesto. S finišem v zadnjih 150 m metrih sem se znova prebila na čelo. Ta finiš mi je ostal,” je po tekmi povedala slovenska rekorderka na 400 m.

Čestitke!

 

Vir: Slovenska-atletika.si

 

Anita Horvat (Foto: Evren Kalinbacak / European Athletics)

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak