ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ose v Skopje potujejo s prednostjo +5

NOVICA 18.11.2019



Na tekmi trener Zoran Jovičić ni mogel računati na poškodovanega Domna Tajnika, ki bo iz rokometnih igrišč zaradi težav z ramenskim sklepom odsoten še najmanj tri tedne.

 

Ose so v tekmo stopile zadržano, gostje iz Skopja so v 4. minuti povedli s 3:1. Tudi naslednje štiri minute nismo ne na eni, ne na drugi strani videli zadetka. V 8. minuti je vodstvo Metalurga na 2:3 znižal Matic Verdinek, v 13. minuti pa z dvema zaporednima zadetkoma izenačil Aleks Kavčič na 5:5. Gledali smo izenačeno igro, igra v napadu nikakor ni stekla Velenjčanom, prav tako se je razbranil gostujoči vratar. Ekipa Metalurga se je v 20. minuti ponovno odlepila na +2 (8:6), vendar je na drugi strani hitro zaključil Žan Šol in ose ponovno približal na zadetek (7:8). Nato so sledile minute Metalurga, ki je v 25. minuti vodil že z 10:7. Ose so se v 28. minuti z dvema hitrima zadetkoma ponovno približale na 10:11. Takšen rezultat je ostal tudi do konca prvega polčasa.

 

Prvega napada v drugem polčasu rokometaši iz Šaleške doline niso uspeli izkoristiti, je pa minuto kasneje po odlični obrambi Aljaža Panjtarja iz (pol)protinapada zadel Ibrahim Haseljić za izenačenje na 11:11. Velenjčani, ki so v drugem polčasu pokazali povsem drug obraz kot v prvem, so zaigrali odločneje tako v napadu kot v obrambi, ter v 42. minuti prišli do vodstva s +3 (16:13). Gostje niso našli pravega odgovora na velenjsko obrambo, Aleks Kavčič je v 43. minuti zadel za vodstvo s 17:13. Severni Makedonci tudi sedemmetrovke niso uspeli izkoristiti, na drugi strani pa je bil uspešen Vlado Matanović za vodstvo s +6 (19:13). Gostje so po enajstih minutah brez gola, le zadeli v 48. minuti srečanja in se z dvema zaporednima zadetkoma približali osam na 19:15. Velenjčani so nato takoj odgovorili nazaj in ponovno povedli z 21:15. V 25. minuti je že drugo sedemmetrovko na tekmi ubranil Panjtar, vsega skupaj pa je zbral v dobrih 30. minutah kar 10 obramb in prejel le 9 zadetkov. Na drugi strani je v 26. minuti zadel A. Kavčič za 22:17. V 60. minuti srečanja Velenjčani niso uspeli izkoristiti sedemmetrovke, prav tako so bili na drugi strani neuspešni gostje, srečanje pa se je končalo z rezultatom +5 za ose (24:19).

 

Najboljši strelec tekme je bil Aleks Kavčič s sedmimi zadetki, sledil mu je Verdinek s šestimi.

 

Rokometaše Gorenja v sredo čaka nova tekma, ko se bodo v domači Rdeči dvorani za četrto mesto na domači lestvici pomerili z ekipo Dobove. 

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!