ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Tudi Dobova nemočna v Rdeči dvorani

NOVICA 22.11.2019



 V velenjski Rdeči dvorani so v sredo gostovali rokometaši Dobove. Na tekmi 11. kroga Lige NLB so bili rokometaši Gorenja Velenja od gostov boljši z 29:25.

 

S sredine igrišča so začeli gostujoči rokometaši, ki pa prvega napada na tekmi niso izkoristili. Na drugi strani je za 1:0 zadel kapetan domačih, David Miklavčič. Igro Velenjčanov je v napadu krasila strpnost, obramba pa je bila gibljiva. Črno-rumeni so do 10. minute držali prednost dveh zadetkov, nato pa je za prvih +3 (6:3) iz cepelina zadel Aleks Kavčič. Velenjčani so nato še bolj stopili na plin in v 14. minuti z drugim zadetkom A. Kavčiča prišli do vodstva z 9:3. Varovanci Benjamina Teraša tudi po minuti odmora niso našli pravega recepta za odlično igro Velenjčanov. Rezultat na semaforju je v 20. minuti kazal že +7 (11:4) za ose. Gostje so se sicer v 23. minuti uspeli približati na 12:8, vendar so domačini po zadetku Jerneja Drobeža v 26. minuti ponovno povečali vodstvo na +6 (14:8). Prvi polčas se je končal z rezultatom 16:11 za ose.

 

Drugi polčas so z zadetkom odprli gostje in znižali rezultat na 16:12, vendar so Velenjčani na drugi strani razliko ponovno povišali na +5 (17:12). V vratih se je izkazal Aljaž Panjtar, ki je ubranil kar nekaj zaporednih čistih priložnosti za goste. Čeprav ose v začetnih minutah niso bile najbolj učinkovite v napadu so po zaslugi odličnih obramb Panjtarja v 36. minuti ter z zadetkom Tadeja Mazeja prišle do vodstva z 18:12. Velenjčani so ohranjali svojo prednost štirih oz. petih zadetkov do 46. minute, potem pa so se gostje uspeli približati na 21:18. V 50. minuti so se črno-rumeno po zadetku Matica Verdinka iz hitrega protinapada ponovno oddaljili na varnih +5 (25:20). V 55. minuti je gostujoči trener, po zadetku Žana Šola za novih +5 (27:22), vzel minuto odmora, ampak večjega presenečenja jim ni uspelo pripraviti. Velenjčani so tekmo mirno pripeljali do konca in zmaga z 29:25 je ostala doma.

 

Najboljši strelec tekme je bil Verdinek s sedmimi zadetki, sledil mu je A. Kavčič s šestimi.

 

Rokometaši Gorenja v soboto odpravljajo na pot proti Skopju, kjer jih v nedeljo čaka povratna tekma Pokala EHF proti ekipi Metalurga.

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!