ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Zasluženo v skupinski del Pokala EHF

NOVICA 25.11.2019



Rokometaši velenjskega Gorenja so v nedeljo odigrali povratno tekmo 3. kvalifikacijskega kroga Pokala EHF. V Skopju je bil izid neodločen (23:23), vendar se zaradi boljše skupne razlike (47:42) napredovanja v skupinski del veselijo Velenjčani.

 

Ekipa črno-rumenih srečanja ni začela najbolje. Domačini so že v uvodnih minutah povedli s 3:0. Prvi zadetek za Velenjčane je zadel Aleks Kavčič v 8. minuti za 3:1. Ose so se v 15. minuti po zadetku Matica Verdinka približale domačinom na zadetek zaostanka (7:6). Že drugo dvominutno izključitev si je v 18. minuti po mnenju sodnikov zaslužil Grega Okleščen. Igralci Metalurga so vseskozi držali razliko dveh zadetkov. V 25. minuti je že svoj šesti gol na srečanju zadel Verdinek za rezultat 10:8. V vratih črno-rumenih se je izkazal Aljaž Panjtar, ki je v 27. minuti ubranil stoodstotno priložnost za domače, na drugi strani pa je zadel Žan Šol in približal ose na 11:10. Do konca prvega polčasa so domačini zadeli še dvakrat ter tako na odmor odšli s prednostjo 13:10.

 

Drugi polčas je z dvema zaporednima streloma izid v 35. minuti znižal Okleščen (13:12). Za prvo izenačenje na tekmi je iz hitrega protinapada v 41. minuti zadel Ibrahim Haseljić (15:15). Velenjčani so tudi po minuti odmora domače ekipe nadaljevali z dobro igro v obrambi. V 47. minuti je iz sedemmetrovke zadel Verdinek in izid ponovno izenačil (18:18). Minuto kasneje si je svojo tretjo izključitev na tekmo prislužil Okleščen. Z igralcem več so domačini v 49. minuti zadeli na prazen gol in povedli z 20:18. Sledilo je nekaj minut brez zadetka, nato pa so igralci Metalurga v 55. minuti prednost povišali na +3 (22:19). Tudi po rdečem kartonu Matanovića v 56. minuti se Velenjčani niso pustiti zmesti in so odigrali pametno do konca srečanja. Tekma se je končala z izidom 23:23, skupno pa so bili boljši rokometaši iz Šaleške doline z 47:42.

 

Najboljši strelec srečanja je bil z 9 zadetki Verdinek. Prav tako se je z desetimi obrambami izkazal Panjtar.

 

Rokometaši Gorenja so se zasluženo uvrstili med 16 najboljših ekip Pokala EHF, kdo pa bo njihov nasprotnik v skupinskem delu pa bo znano v torek, 26. novembra, ko bodo opravili žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju. 

Čestitamo!

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!